Powered by Wetter2.com

Muzika

September 19, 2024

Kiddo.lt

РУССКИЙ ВОЕННЫЙ КОРАБЛЬ, ИДИ НАХУЙ

Apple paskelbė apie naujausius savo flagmanus – iPhone 16 Pro ir iPhone 16 Pro Max. Šie telefonai pasižymi didesniais ekranais, visiškai nauja kameros valdymo funkcija ir A18 Pro lustu

iPhone 16 Pro turi 6,3 colio ekraną, o iPhone 16 Pro Max pasižymi 6,9 colio ekranu – didžiausiu iPhone ekranu iki šiol. Ekrano rėmeliai yra ploniausi iš visų Apple įrenginių. Titano rėmas dabar turi naują šlifuotą apdailą ir yra siūlomas atnaujintose spalvų pasirinktyse: tamsesnis juodas titanas, šviesesnis baltas titanas, natūralus titanas ir naujas dykumos titanas.

Įrenginiai yra varomi naujo A18 Pro lusto, pagaminto naudojant antros kartos 3 nm technologiją. Jis turi 16 branduolių neuroninį variklį su 17% didesne atminties pralaida, todėl Apple Intelligence užduotys atliekamos iki 15% greičiau, palyginti su ankstesne karta. 6 branduolių CPU turi du našumo branduolius ir keturis efektyvumo branduolius, suteikiančius 15% greitesnį našumą ir 20% didesnį efektyvumą. Be to, 6 branduolių GPU yra iki 20% greitesnis nei A17 Pro, su aparatūros pagreitintu spindulių sekimu, kad žaidimuose būtų realistiškesnis apšvietimas. Taip pat palaikomas greitesnis USB-C ir dvigubai didesnis duomenų apdorojimas vaizdo kodavimui.

iPhone 16 Pro turi naują “Fusion” 48 megapikselių kamerą su antros kartos keturių pikselių jutikliu, leidžiančiu nulinį užrakto vėlavimą 48 megapikselių ProRAW ir HEIF nuotraukoms. Itin plataus kampo kamera turi 48 megapikselių keturių pikselių jutiklį su automatiniu fokusavimu pirmą kartą, o 5x tetraprizmos teleobjektyvas dabar yra prieinamas tiek iPhone 16 Pro, tiek iPhone 16 Pro Max.

Apple atnaujino fotografijos stilius, kad būtų galima realiu laiku reguliuoti spalvas ir šešėlius, pritaikant specifinius tonus vaizde. Stilius galima labiau suasmeninti, su naujomis juodai baltomis ir natūraliomis parinktimis, ir juos galima taikyti tiesioginių peržiūrų metu arba po nuotraukos užfiksavimo.

48 megapikselių Fusion kamera iPhone 16 Pro taip pat palaiko 4K120 fps vaizdo įrašymą pilnu HDR, kuris gali būti naudojamas lėto judesio arba įprastu vaizdo režimu. Atkūrimo parinktys apima 120, 60, 30 arba 24 fps, su intelektualiu garso apdorojimu vėjo triukšmo mažinimui. Galimybė įrašyti erdvinį garsą leidžia kurti labiau įtraukiančius įrašus, ypač naudojant su AirPods arba Apple Vision Pro.

Kameros valdymas yra specialus, lygus safyro kristalo mygtukas su haptiniu grįžtamuoju ryšiu, skirtas kameros programėlės funkcijoms. Paspaudus Kameros valdymą, paleidžiama kameros programėlė. Dar kartą paspaudus, padaroma nuotrauka, o paspaudus ir laikant, įrašomas vaizdo įrašas. Kameros valdymas taip pat siūlo lietimo gestus, leidžiančius atskirti paspaudimą nuo lengvesnio paspaudimo. Lengvas paspaudimas atskleidžia naują švarų peržiūros vaizdą, padedantį vartotojams sutelkti dėmesį į kadro komponavimą, o naujas perdengimas leidžia greitai pasiekti kameros funkcijas, tokias kaip priartinimas ir perjungimas tarp objektyvų. Vartotojai gali lengvai du kartus paspausti, kad pamatytų kitus valdiklius ir slinktų iki pageidaujamo. Kameros valdymas bus atnaujintas vėliau šiais metais, kad būtų galima užrakinti fokusavimą ir ekspoziciją su pusės paspaudimu.

Kameros valdymas taip pat gauna Visual Intelligence, naują Apple Intelligence funkciją, išskirtinę iPhone 16 serijai. Visual Intelligence įjungiama per Kameros valdymą, leidžiant vartotojams nukreipti savo iPhone kamerą į ką nors ir gauti kontekstinę informaciją, pvz., informaciją apie restoraną, taip pat atlikti veiksmus, pvz., užpildyti kalendoriaus įvykį.

Su patobulintais mikrofonais, iPhone 16 Pro palaiko erdvinio garso įrašymą vaizdo įrašymo metu, kad būtų sukurtas labiau įtraukiantis patyrimas naudojant AirPods arba Apple Vision Pro. Nauja Audio Mix funkcija naudoja mašininį mokymąsi, kad atpažintų ir atskirtų foninį garsą ir kalbą. Pavyzdžiui, “In-Frame Mix” izoliuoja asmens, esančio kadre, balsą. “Cinematic Mix” tvarko garsą kaip filme, su ekrane esančiu garsu priekyje ir aplinkos triukšmais aplinkui. Taip pat yra atnaujinimų, skirtų Voice Memos, leidžiančių jums pridėti takelį prie esamų įrašų.

Baterijos veikimo laikas pagerintas iki 33 valandų iPhone 16 Pro Max, pagerintas nauja mechanine architektūra ir pažangiu energijos valdymu, su 20% geresniu nuolatiniu našumu dėl pagerinto šilumos išsklaidymo.

iPhone 16 Pro kaina prasideda nuo 999 USD už 128 GB, o iPhone 16 Pro Max – nuo 1199 USD už 256 GB. Jie bus prieinami išankstiniam užsakymui penktadienį ir bus išleisti rugsėjo 20 d.