Powered by Wetter2.com

Muzika

April 19, 2024

Kiddo.lt

РУССКИЙ ВОЕННЫЙ КОРАБЛЬ, ИДИ НАХУЙ

Ar žinojote, kad: Tai buvo pirmasis vandeniui atsparus “Android” telefonas

Jei kada nors išmetėte telefoną į baseiną arba netyčia įsidėjote jį į kavos puodelį, patyrėte tikrą skausmą. Kai kurie daiktai nėra skirti sušlapti, ir dauguma išmaniųjų telefonų buvo vieni iš jų. Pastaruoju metu daugelyje aukščiausios klasės išmaniųjų telefonų standartiškai siūloma IP klasė. Tačiau pirmasis vandeniui atsparus telefonas buvo išleistas dar 2010 m.

Ši garbė atiteko nišiniam “Motorola” produktui. Pasveikinkite “Motorola Defy”.

Prieštaringas dizainas

Šis šiurkštus ir grubus telefonas primena laikus, kai telefonų dizainas buvo kuriamas taip, kad būtų pritaikytas išmaniosioms funkcijoms, o ne pagal tendencijas. Šiuo atveju telefonas buvo griežtas kaip kombinezonas, todėl daugiausia dėmesio buvo skiriama jo atsparumui kasdieniam gyvenimui, o ne jo atspindžiui veidrodyje. Tai nereiškia, kad tai nebuvo patrauklus prietaisas.

“Motorola Defy” buvo stambus padarėlis su 3,7 colio TFT ekranu, pritvirtintu prie 107 mm ilgio ir 13 mm storio korpuso. Šis ekranas taip pat buvo padengtas “Gorilla Glass” stiklu, kuris leido iš esmės išvengti įbrėžimų.

Savo laiku “Defy” buvo gana kompetentingas ir eksploataciniu požiūriu. OMAP mikroschemų rinkinys su 512 MB operatyviosios atminties stumdė pikselius 854 x 480 taškų ekrane. Jame veikė sparčiai populiarėjanti “Google” “Android 2.1” po savo stambia “MotoBlur” plėvele. Telefonas nebuvo žaibiškai greitas, tačiau to meto naudotojams tikrai pakako naršyti internete, žiūrėti “YouTube” klipus ar naudotis “Google” žemėlapiais.

Žinoma, šių funkcijų tuo metu buvo tikimasi iš bet kokio “Android” telefono, tačiau verta paminėti tai, kad “Motorola” gana kompetentingą “Android” įrenginį sutalpino į vandeniui atsparią pakuotę.

Nebijokite šlapinti

“Motorola Defy” koziris – IP67 reitingas. Pagal šį standartą prietaisą galima iki pusvalandžio panardinti į metro gylio vandenį, ir jis nepraleis vandens.

Kad pasiektų šį reitingą, “Motorola” panaudojo keletą stebėtinai praktiškų sprendimų. “Defy” korpusas buvo plastikinis, tačiau USB jungtis ir ausinių lizdas buvo uždaryti už tvirtų guminių kištukų. Tačiau telefonas galėjo iš tikrųjų apsisaugoti nuo vandens tik tada, jei šie kištukai buvo pritvirtinti prie šių lizdų, taigi jis nebuvo visiškai patikimas. Galinė plokštelė, kurią galima nuimti, kad būtų galima pasiekti SIM kortelės lizdą, SD kortelės lizdą ir išimamą bateriją, taip pat buvo sandariai uždaryta, kad atstotų dulkes ir drėgmę.

Šios priemonės buvo paprastos, tačiau leido “Defy” atlikti tai, ko tuo metu negalėjo atlikti daugelis kitų “Android” įrenginių. Nenuostabu, kad “Motorola” įkvėpė ir savo amžininkus perimti atsparaus telefono filosofiją. Po “Defy” pasirodymo rinkoje pasirodė daugybė bendrovių, kurios pristatė savo tvirtus “Android” telefonus. 2011 m. “Sony Ericsson” pristatė “Xperia Active”, o “Samsung” – “Xcover” seriją.

Prireikė dar kelerių metų, kol į flagmanų įrenginius buvo įtrauktos rimtos vandeniui atsparios funkcijos. “Sony” viena pirmųjų tai pademonstravo 2013 m., kai debiutavo “Xperia Z”. Po to 2015 m. pasirodė “Samsung” su “Galaxy S5”. Tuo tarpu “Apple” ir “Google” savo flagmanus su IP67 apsauga pristatė atitinkamai 2016 m. ir 2017 m. – “iPhone 7” ir “Pixel 2”.

Kitas atsparumo vandeniui dešimtmetis

Pastaraisiais metais vandeniui atsparios technologijos pažengė toliau nei guminiai kištukai. Dėl klijų, vidinių įvorių ir dangų, naudojamų šiuolaikiniuose stiklo sumuštiniuose, nebereikia tų tvirtų korpusų ir gremėzdiškų konstrukcijų, kad būtų galima apsisaugoti nuo keleto liūčių.

Nors atsparumas vandeniui yra beveik visur paplitusi šiuolaikinių flagmanų savybė, ji ne visada gali būti savaime suprantama. Įmonėms eksperimentuojant su keliais ekranais, sulankstomais korpusais ir beprotiškai besisukančiomis konstrukcijomis, gali tapti tikru iššūkiu apsaugoti nuo vandens ir dulkių tuos vyrius ir sulankstymus.

Galima tik spėlioti, kaip būsimieji prietaisai atsispirs purslams ir dulkių debesims. Ieškant kitos didelės rinkoje paklausios funkcijos, tokie praktiški prietaisų priedai kaip atsparumas vandeniui gali likti nuošalyje. Būtų labai gaila, jei esate aistringas kavos gėrėjas.