Powered by Wetter2.com

Muzika

March 29, 2024

Kiddo.lt

РУССКИЙ ВОЕННЫЙ КОРАБЛЬ, ИДИ НАХУЙ

Pirmieji įspūdžiai: “Apple” “MagSafe” akumuliatorius nėra tobulas, tačiau tikriausiai vis tiek norėsite jį įsigyti

Kai spalio mėnesį “Apple” pirmą kartą pristatė “iPhone 12” ir “MagSafe”, man iškart pasirodė, kad puikus naudojimo atvejis yra akumuliatoriai. Pagaliau, praėjus devyniems mėnesiams, pasirodė oficialus “Apple MagSafe” akumuliatorius. Mes turime vieną iš jų ir turime daugybę minčių, kuriomis norime pasidalyti.

Dizainas ir apdaila

Visų pirma, akumuliatorius nėra silikoninis, kaip ankstesni “Apple” išmaniųjų akumuliatorių dėklai. Tai minkštas liesti skirtas plastikas, kurio pojūtis nepanašus į jokį kitą esamą “Apple” gaminį. Tiesą sakant, jis atrodo beveik kaip originalaus 2006 m. balto “MacBook” vidus. Be to, baltas minkšto lietimo plastikas yra visiškai kitokio atspalvio nei “Apple” baltas silikoninis dėklas. Jis daug lengvesnis ir daug ryškiau baltas. Taigi, jei planavote naudoti “MagSafe” akumuliatorių su baltu “MagSafe” dėklu, žinokite, kad jie ne visai dera. Tai neatrodys taip vientisai, kaip senieji balti išmaniųjų akumuliatorių dėklai.

Pats akumuliatorius yra storesnis nei “iPhone 12”, įdėtas į “MagSafe” silikoninį dėklą. Jis gana stambus. Jis taip pat gana sunkus ir neabejotinai prideda krūvą svorio lengvam “iPhone 12” arba “iPhone 12 mini”. Dėl jo nerūdijančio plieno pro modeliai tikrai bus dar sunkesni nei dabar. Tačiau nepamirškite, kad šis akumuliatorius yra lengvai išimamas – tai pagrindinis “MagSafe” privalumas. Skirtingai nei senuosiuose akumuliatorių dėkluose, galite laikyti dėklą ir nuimti akumuliatorių, kai nenorite papildomo svorio.

Kitoje akumuliatoriaus pusėje yra lygus silikoninis pilkas padas, kuris apsaugo iPhone galinę dalį nuo įbrėžimų. Akumuliatoriaus paketo apačioje yra “Lightning” jungtis, kuria galite įkrauti atskirą akumuliatorių arba įkrauti iPhone ir akumuliatorių kartu. Šalia jungties taip pat yra nedidelis šviesos diodas, panašus į esantį ant “AirPods” įkrovimo dėklo, kuris rodo maitinimo būseną.

MagSafe akumuliatoriaus paketas puikiai tinka ant iPhone 12 ir iPhone 12 Pro Max dydžių galinės dalies, tačiau gali jaustis šiek tiek nepatogiai, nes yra storas. Tačiau ant “iPhone 12 mini” jis jaučiasi natūraliau. Taip yra todėl, kad “MagSafe” akumuliatoriaus blokas yra tokio pat pločio kaip ir “iPhone 12 mini”, todėl jis jaučiasi lygiai su korpusu. Man kelia nerimą tai, kad iš “iPhone 12 mini” priekinės dalies matosi ploni balti kraštai, išsikišę iš priekinės dalies. Taip yra todėl, kad magnetai leidžia pakuotei šiek tiek pasislinkti.

Krovimas

“MagSafe” akumuliatorius tvirtinamas prie “iPhone 12” galinės dalies, kaip ir “MagSafe” piniginė, tačiau magnetai yra gerokai stipresni. Įkraunant ir akumuliatorių, ir iPhone kartu, galima pajusti, kad akumuliatorius šyla. Tai neturėtų stebinti, atsižvelgiant į tai, kad akumuliatoriuje naudojamos “Qi” įkrovimo ritės.

Kai akumuliatorius prijungtas prie “iPhone”, galite prijungti “Lightning” įkroviklį tiesiai prie akumuliatoriaus arba galite jį prijungti prie “iPhone”. Kaip jau rašėme, kai įjungiate žaibo jungtį į “iPhone”, galite ją naudoti belaidžiam akumuliatoriaus įkrovimui atvirkštiniu būdu.

Kadangi “MagSafe” akumuliatorius iš esmės yra tik “Qi” įkroviklis su magnetais, juo galima įkrauti bet kurį kitą su “Qi” suderinamą įrenginį. Pavyzdžiui, galite uždėti “AirPods” arba “AirPods Pro” ant “MagSafe” akumuliatoriaus, jei jį nuimsite nuo iPhone. Techniškai taip pat galite įkrauti “Android” telefonus, senesnius su “Qi” suderinamus “iPhone” ir kitas belaides ausines su “Qi” įkrovimo dėklais. Tai tikrai puikus privalumas, gaunamas kartu su lengvai nuimamu akumuliatoriumi.

Programinė įranga

“MagSafe” akumuliatorius integruotas į “iOS 14.7”, todėl jo įkrovą matysite akumuliatoriaus valdiklyje ir užrakinimo ekrane. Deja, į “iOS 15 beta 3” neįtraukti reikiami komponentai, kad būtų galima tinkamai rodyti akumuliatoriaus paketo būseną. Nors įkrovą galite matyti naudodami kitą piktogramą. Tikėkimės, kad netrukus sulauksime 4 beta versijos. O kol kas galite pamatyti, kaip atrodo “MagSafe” akumuliatoriaus pakuotė toliau pateiktame akumuliatoriaus valdiklyje, paimtame iš “Apple” svetainėje esančio paveikslėlio.

Įkraudami “AirPods” ausines “MagSafe” akumuliatoriumi, akumuliatoriaus valdiklyje matysite ir jų įkrovos būseną. Žinoma, to tikimasi, nes jos jau taip elgiasi, kai yra prijungtos prie kito “Qi” įkroviklio.

Daugiau

“MagSafe” akumuliatorius toli gražu nėra tobulas. Jis storas ir sunkus, tačiau yra labai naudingas. Tai yra “Apple” gaminys, kuriame svarbiausia yra funkcija, o antra – forma. Neabejotinai yra daugybė priežasčių, dėl kurių “Apple” priėmė sprendimą dėl šio priedo, ypač dėl apribojimų ir saugumo problemų, susijusių su “Qi” technologija. Pats akumuliatorius sveria apie ketvirtį kilogramo, taigi jis nėra itin lengvas. Ji yra 2,5″ x 3,75″ ir šiek tiek mažiau nei pusės colio storio.

Daugeliui žmonių buvo įdomu, ar “MagSafe” akumuliatorius veiks, kai ant “iPhone” uždėtas dėklas. Atsakymas – taip! Šiuo metu “MagSafe” akumuliatorių bloką galėjome išbandyti tik su “Apple” dėklais arba patvirtintais trečiųjų šalių “MagSafe” dėklais. Tikėtina, kad jis neveiks gerai su dėklais, kurie nėra patvirtinti “Apple”.

Jei iPhone įkraunate naudodami “iPad Air” arba “iPad Pro”, turėkite omenyje, kad prijungus “MagSafe” akumuliatorių bloką jo įkrauti negalėsite. Juos galite įkrauti atskirai, bet ne kartu.

Jei buvote naujausių “Apple” išmaniųjų akumuliatorių dėklų gerbėjas ir dažnai naudodavote integruotą užrakto mygtuką, nuliūsite sužinoję, kad “MagSafe” akumuliatorių bloke jo nėra. Vietoj jo turėsite naudotis tik garsumo mygtukais.

Kalbant apie baterijos talpą, tikimės, kad “MagSafe” pakuotė gali visiškai įkrauti “iPhone 12 mini”, o kitus tris modelius ji greičiausiai gali įkrauti pakankamai, kad išsigelbėtų kritiniu atveju. Po kelių dienų grįšime ir pranešime, kaip veikia baterija, tačiau kol kas dar anksti apie tai kalbėti.

“MagSafe” akumuliatorių galima įsigyti “Apple” mažmeninės prekybos parduotuvėse nuo šiandien už 99 JAV dolerius. Jį taip pat galite užsisakyti internetu. Akumuliatorių blokas yra vienos spalvos – baltos. Taigi negalėsite jo rinktis prie savo raudonų ar juodų “MagSafe” dėklų.