Powered by Wetter2.com

Muzika

April 19, 2024

Kiddo.lt

РУССКИЙ ВОЕННЫЙ КОРАБЛЬ, ИДИ НАХУЙ

Epochos pabaiga: Dabar ir “Firefox” atsisakė FTP palaikymo

“Firefox” kūrėja “Mozilla” 90-ojoje naršyklės versijoje atsisakė failų perdavimo protokolo (FTP) palaikymo.

FTP jau seniai naudojamas keistis failais tarp kompiuterių tinkle, tačiau jis turi pakankamai daug saugumo problemų, todėl naršyklių kūrėjai atsisako šio protokolo palaikymo, nes apsikeitimas vyksta nešifruojant duomenų, perduodamų iš vieno taško į kitą.

“Didžiausias pavojus saugumui kyla dėl to, kad FTP perduoda duomenis atviru tekstu, todėl įsilaužėliai gali pavogti, suklastoti ir net pakeisti perduodamus duomenis”, – pažymi “Mozilla” saugumo komanda.

“Iki šiol daugelis kenkėjiškų programų platinimo kampanijų atakas rengia įsilauždamos į FTP serverius ir atsisiųsdamos kenkėjiškas programas į galutinio naudotojo įrenginį naudodamos FTP protokolą.”

Gruodžio mėn. išleistoje “Chrome 88” “Google” atsisakė FTP palaikymo. “Google” nurodė tą pačią FTP pašalinimo iš “Chrome” priežastį.

Ji pažymėjo, kad “Chrome” FTP nepalaiko nei šifruotų jungčių (FTPS), nei tarpinių serverių. “Google” pasisakė už HTTPS visur, o FTP pakenkė šioms pastangoms.

Be to, “Google” nustatė, kad FTP naudojimas naršyklėje buvo “pakankamai mažas, todėl nebeapsimoka investuoti į esamo FTP kliento tobulinimą”, ir pasiūlė žmonėms naudoti pažangesnius FTP klientus įvairiose operacinėse sistemose.

“Atsižvelgdami į savo ketinimus atsisakyti nesaugaus HTTP ir padidinti saugių jungčių procentą, mes, kaip ir kitos pagrindinės interneto naršyklės, nusprendėme nutraukti FTP protokolo palaikymą”, – pažymi “Mozilla”.

FTP pašalinimas “Firefox” naršyklėje taip pat yra “Mozilla” pastangų visiškai pašalinti FTP palaikymą eiga. Balandžio mėn. ji jau išjungė FTP pagal numatytuosius nustatymus “Firefox 88” naršyklėje.

“Kai tik jūsų “Firefox” bus automatiškai atnaujinta į 90 versiją, bet koks bandymas surengti ataką, paremtą nesaugiu FTP protokolu, bus nenaudingas, nes “Firefox” nebepalaiko FTP”, – pažymi “Mozilla”.