Powered by Wetter2.com

Muzika

March 29, 2024

Kiddo.lt

РУССКИЙ ВОЕННЫЙ КОРАБЛЬ, ИДИ НАХУЙ

Ar žinojote, kad: Šiame 2014 m. “Galaxy” telefone buvo 10 kartų optinis priartinimas

Priartinimo technologija yra karščiausia 2020 m. išmaniųjų telefonų kamerų tendencija. Tokios bendrovės kaip “Huawei”, “Samsung” ir kitos stumia priartinimo kokybę iki ribos, žadėdamos 5x, 10x ir net 100x priartinimo galimybes. Nors kalbėti apie didelius x koeficientus yra daug lengviau nei iš tikrųjų sukurti puikiai atrodančius priartintus vaizdus.

Problema, susijusi su aukštos kokybės priartinimu išmaniajame telefone, yra objektyvai. Kompaktiniuose ir DSLR fotoaparatuose galima užtikrinti aukštos kokybės lankstų optinį priartinimą naudojant judančius objektyvus, kuriais reguliuojamas nuotolis. Dėl išmaniųjų telefonų kompaktiškumo reikia fiksuotų objektyvų, taigi ir fiksuoto priartinimo. Todėl kai kurie telefonai tiekiami su keliais priartinimo objektyvais, kad fotografams būtų užtikrintas norimas lankstumas.

Tačiau “Samsung” jau anksčiau bandė sujungti kompaktišką fotoaparatą su išmaniuoju telefonu. Ilgainiui ši formulė nepasiteisino, tačiau 2013 m. “Samsung Galaxy S4 Zoom” ir 2014 m. “Galaxy K Zoom” siūlė 10 kartų optinio priartinimo galimybes, kurios daug metų lenkė šiandieninius išmaniuosius telefonus.

Susipažinkite su “Samsung Galaxy K Zoom

Nepaisant “Galaxy S4” pavadinimo, “Zoom” modelis iš tikrųjų buvo labiau panašus į kompaktišką fotoaparatą nei į išmanųjį telefoną, su rankena ir apvaliu užrakto mygtuku. Jo įpėdinis, “Samsung Galaxy K Zoom”, buvo aptakesnis ir beveik galėjo būti laikomas telefonu. Nors ir gana storas.

Kad būtų galima pritaikyti didelį fotoaparatą, “Galaxy K Zoom” buvo padaryta keletas kompromisų dėl aparatinės įrangos. Jame buvo vidutinės klasės šešių branduolių “Exynos 5260 SoC”, 720p AMOLED ekranas, kai 1080p buvo įprasta, ir tik 8 GB vidinės atminties. Nelabai tinkama telefonui, skirtam masinei medijai fiksuoti, nors jame buvo “microSD” kortelės lizdas. 2430 mAh akumuliatorius taip pat tarnavo neilgai, ypač fotografuojant visą dieną.

Pereinant prie fotoaparato, “Galaxy K Zoom” galėjo pasigirti dideliu 20,7 megapikselio, 1/2,3 colio jutikliu. Tai didesnis nei 2020 m. “Galaxy S20 Ultra” esantis 1/1,33″ jutiklis ir “Huawei P40 Pro” 1/1,28″ jutiklis. Todėl “K Zoom” buvo storas telefonas su dideliu kameros iškilimu. Jutiklio dydis buvo gana įspūdingas, tačiau tikrasis pasiekimas buvo 10x optinis priartinimas dėl kompaktiško fotoaparato stiliaus objektyvo sąrankos. Židinio nuotolis svyravo nuo 24 mm iki 240 mm, todėl buvo galima 10 kartų priartinti vaizdą.

Palyginimui, “Huawei P40 Pro Plus”, vienas iš geresnių šiandienos kamerų telefonų, turi keturis jutiklius: pagrindinį jutiklį su 23 mm židinio nuotoliu, 3 kartus priartinantį 80 mm, 10 kartų priartinantį 240 mm ir 18 mm plačiakampį objektyvą. Tai panašu į 2014 m. “Galaxy K Zoom” siūlomą lankstumą, nors ir nustatytais intervalais, o ne sklandžiu, nuosekliu priartinimu.

Bendra “Samsung Galaxy K Zoom” vaizdo kokybė buvo gana gera. Apžvalgose telefonas buvo giriamas už švarius, ryškius vaizdus, solidžias spalvas ir daug detalių. Nenuostabu, atsižvelgiant į didelį jutiklį. Priartinimo kokybė taip pat buvo labai gera, tačiau kadangi priartinimas taip pat buvo susietas su objektyvo diafragma, ilgesnio nuotolio priartinimo vaizdai galėjo būti nepakankamai apšviesti. Dėl to nereikia nerimauti naudojant šiuolaikinius fiksuotos diafragmos teleobjektyvus ir periskopinio priartinimo fotoaparatus.

Laikas sugrįžti prie šios idėjos?

Technologijų pramonei nėra svetimas ankstesnių idėjų perdirbimas, todėl gali būti, kad “Galaxy K Zoom” tiesiog pralenkė savo laiką. Akivaizdu, kad geros kokybės priartinimas yra labai paklausus. Tik pažiūrėkite į trigubų ir keturgubų fotoaparatų tendenciją!

Sklandus mechaninis priartinimas duotų geresnius rezultatus nei šiandieniniai kelių kamerų rinkiniai. Ar ši idėja galėtų sugrįžti į modernesnį išmanųjį telefoną? Be abejo, esame įpratę matyti didesnius kameros gaubtus ir šiek tiek storesnius telefonus, kuriais siekiama geresnės kameros kokybės. Be to, šiuolaikiniai išmanieji telefonai yra daug didesni nei 4,8 colio “K Zoom”, todėl dizainas neatrodytų taip nevykusiai. Jį būtų praktiškiau įgyvendinti. Be to, per daugelį metų patobulėjo objektyvai ir vaizdo jutikliai, todėl sukurti puikų kompaktišką telefono fotoaparatą lengviau nei bet kada anksčiau.

Tačiau yra akivaizdžių kompaktiško fotoaparato ir išmaniojo telefono hibrido problemų. Pirmiausia, formos faktorius. Mechaninės dalys užima nemažai vietos ir gali būti, kad dėl to sumažės bent jau baterijos veikimo laikas. Kad ir kokie geri būtų dideli jutikliai, jie taip pat nėra puikios išvaizdos telefonai. Sunku įsivaizduoti, kad madingi žmonės skubėtų pirkti tokį telefoną, nepaisant kameros kokybės. Galiausiai tai dizainas, kuris greičiausiai visada bus sunkiai pritaikomas masinei rinkai.

Jei kada nors ir pamatysime kitą kompaktišką fotoaparatą ir išmanųjį telefoną, tai greičiausiai bus nišinis produktas. Atrodo, kad periskopinių fotoaparatų, galbūt net su judančiais lęšiais, pažanga padės rasti tinkamą kompaktiškumo ir kokybės pusiausvyrą šiuolaikiniuose išmaniuosiuose telefonuose.