Powered by Wetter2.com

Muzika

April 19, 2024

Kiddo.lt

РУССКИЙ ВОЕННЫЙ КОРАБЛЬ, ИДИ НАХУЙ

“Google” akivaizdžiai norėjo sunaikinti “Samsung” “Galaxy Store” su “Project Agave

“Google” naudojo antikonkurencinę praktiką, siekdama panaikinti “Samsung Galaxy Store” parduotuvę, kuri buvo “Project Agave” dalis, teigiama pakeistame ieškinyje, kurį paieškos milžinei pateikė “Fortnite” kūrėja “Epic Games”. Šis kaltinimas pirmą kartą buvo pateiktas skunde, kurį anksčiau šį mėnesį pateikė 37 valstijų generalinių prokurorų koalicija.

Tačiau 36 valstijų ir Kolumbijos apygardos pateiktame skunde teigiama, kad vėliau “Google” siekė “kitaip įgyvendinti tą patį antikonkurencinį tikslą”, vykdydama naują projektą “Project Agave”.

Kaip teigiama antimonopoliniame ieškinyje, “Google” pajuto “didelę grėsmę”, kai “Samsung” pradėjo atnaujinti savo “Galaxy Store”, ir bandė ją “prevenciškai užgniaužti”. Siekdama neleisti “Galaxy Store” tapti stipria “Play Store” konkurente, “Google” tariamai pasinaudojo pajamų pasidalijimo susitarimais su “Android” originalių įrenginių gamintojais, pagal kuriuos jiems buvo uždrausta iš anksto įrengti alternatyvias programų parduotuves savo įrenginiuose. Ieškinyje taip pat teigiama, kad “Google” bandė sumokėti bendrovei “Samsung”, kad ši atsisakytų santykių su geriausiais programėlių kūrėjais ir “sumažintų konkurenciją per “Galaxy Store”.

Netrukus po ieškinio pateikimo “Google” paskelbė tinklaraščio įrašą, kuriame teigė, kad skundas “imituoja panašų nepagrįstą ieškinį, kurį pateikė stambus programėlių kūrėjas “Epic Games”. Wilsonas White’as, “Google” vyresnysis viešosios politikos direktorius, tinklaraščio įraše nurodė, kad daugumoje “Android” įrenginių iš anksto įdiegtos dvi ar daugiau programų parduotuvių.

Praėjusiais metais “Epic Games” ieškinyje prieš “Google” teigė, kad “Google” “privertė” “OnePlus” atsisakyti susitarimo iš anksto į savo geriausius “Android” telefonus įkelti “Fortnite” paleidimo programą. Panašų susitarimą su LG dėl išankstinio “Epic Games” programėlės įdiegimo į jos “Android” įrenginius “Google” taip pat neva užblokavo.