Powered by Wetter2.com

Muzika

April 13, 2024

Kiddo.lt

РУССКИЙ ВОЕННЫЙ КОРАБЛЬ, ИДИ НАХУЙ

Išsami informacija apie “Windows 11” – funkcijos ir viskas, ką reikia žinoti

Birželio 24 d. įvykusiame “Microsoft” didžiajame renginyje pagaliau oficialiai pristatyta nauja “Windows 11” išvaizda ir daugiau.

Atnaujinimą, kuriame demonstruojama “Fluent” dizaino kalba ir kt., taip pat galima išbandyti “Insider” kanaluose, paruoštą atsisiųsti ir naudoti kompiuteriuose, atitinkančiuose minimalius reikalavimus.

Taip pat iš esmės pertvarkyta “Microsoft Store” parduotuvė, leidžianti naudoti “Android” programėles iš “Amazon App Store”, todėl, jei norite, galite atsisiųsti “TikTok” ir kitas programėles.

Nuo tada, kai buvo išleista “Insider” sąranka, dev kanale pasirodė dar trys atnaujinimai, kuriuose į pradžios meniu sugrąžinama paieškos juosta, daugiau naujo dizaino patobulinimų visuose meniu, kartu su geresniu užduočių juostos palaikymu keliems monitoriams, taip pat daugybė pataisymų.

Vis dar esama neaiškumų dėl sistemos reikalavimų, kurių reikia “Windows 11” kompiuteriui, daugiausia dėl komponento, vadinamo TPM, tačiau atrodo, kad “Microsoft” tai nagrinėja.

Kol laukiame daugiau bendrovės patvirtinimų, pateikiame viską, ką žinome apie “Windows 11” išleidimo datą, naujas funkcijas ir kt.

“Windows 11” išleidimo data

Atrodo, kad “Microsoft” užsimena, jog “Windows 11” bus išleista spalio mėn. Daugybėje ekrano nuotraukų nurodyta spalio 20 d. data, o kartu su jomis pateikiamos žinutės, kuriose teigiama, kad daugelis nekantriai laukia, kada “spalio mėn. bus 11”.

Neseniai “Intel” taip pat užsiminė, kad “Windows 11” bus “2021 m. spalio mėn.” atnaujinimas, todėl spalio mėn. vėlgi yra labiausiai tikėtina išleidimo data.

Tačiau tai gali būti data, kai nauji nešiojamieji ir asmeniniai kompiuteriai bus parduodami su iš anksto įdiegta “Windows 11”. Žmonėms, naudojantiems “Windows 10” ir norintiems ją atnaujinti, gali tekti palaukti iki 2022 m.

Kaip matote pirmiau pateiktame Tweet’e, panašu, kad “Windows 11” bus pradėta diegti kitais metais.

Taip pat ketinama kasmet atnaujinti naująją operacinę sistemą, panašiai kaip tai daro “Apple” su “macOS”.

Nors “Microsoft” išleido įrankį, kuris leido patikrinti, ar jūsų stacionariame arba nešiojamajame kompiuteryje galės veikti “Windows 11”, buvo patvirtinta, kad jis yra klaidingas ir pateikia klaidingus rezultatus kompiuteriams, kuriems nebūtų jokių problemų paleisti atnaujinimą.

Tačiau buvo išleistas kitas įrankis, kuris daug aiškiau nurodo, kiek kompiuteris atitinka reikalavimus.

Minimalūs reikalavimai

Daug diskutuota apie tai, kokiems įrenginiams galima naudoti “Windows 11”. Nepriklausomai nuo TPM reikalavimo, kitiems tiesiog įdomu, ar jiems reikia artimiausiu metu atnaujinti savo kompiuterį ar nešiojamąjį kompiuterį.

Kol kas “Microsoft” paskelbė atnaujinimui keliamus reikalavimus, tačiau jie gali keistis artėjant išleidimui ir bendrovei atsižvelgus į atsiliepimus.

  • Procesorius: 1 gigahercų (GHz) arba spartesnis, turintis bent du suderinamo 64 bitų procesoriaus arba SoC branduolius.
  • OPERATYVIOJI ATMINTIS: 4 GB
  • Saugykla: 4 GB, 4,5 GB: 4 GB TALPOS: 64 GB
  • Sistemos programinė įranga: Įranga: UEFI, galima saugiai įkrauti
  • TPM: Patikimas platformos modulis 2.0
  • Vaizdo plokštė: “DirectX 12” arba naujesnė su WDDM 2.0 tvarkykle
  • Ekranas: Ne mažiau kaip 9 colių įstrižainė: 720p, 8 bitų kiekvienam spalvų kanalui
  • Interneto ryšys ir “Microsoft” paskyra: “Windows 11 Home” reikia aktyvaus interneto ryšio ir “Microsoft” paskyros, kad būtų galima atlikti pradinę, pirmą kartą naudojamą operacinės sistemos sąranką arba perjungiant įrenginį iš “Windows 11 Home” S režimu.

Kiek kainuoja “Windows 11”?

“Windows 11” bus nemokamas atnaujinimas esamiems “Windows” naudotojams – norėdami atsisiųsti, įdiegti ir aktyvuoti “Home” versiją, turėsite būti prisijungę prie interneto, o diegdami arba atnaujindami kompiuterį ar planšetinį kompiuterį turėsite turėti “Microsoft” paskyrą.

Kol kas “Microsoft” paskelbė “Windows 11” aparatinės įrangos reikalavimus, tačiau kyla neaiškumų dėl TPM (patikimos platformos modulio) ir to, ar bendrovė stipriai peržengia minimalią ribą, pagal kurią įrenginiai gali būti atnaujinami į naująją versiją.

Nors turime jums patogų paaiškinimą, kuriame aptariamas TPM, aparatinės įrangos pardavėjai vis dar gali siūlyti naujus įrenginius su “Windows 11”, kuriems šio reikalavimo nereikės.

“Windows 11” funkcijos

“Windows 11” patobulinta visose srityse: “Microsoft” žada, kad atnaujinimai bus 40 % mažesni, o “Windows 11” vadina “saugiausia iki šiol išleista versija”.

Užduočių juosta optimizuota jutikliniams ir pelės periferiniams įrenginiams ir dabar pervadinta į doką.

Naujos daugiafunkcinės užduoties funkcijos taip pat siūlomos dėl funkcijos “Snap Layouts”, kuri suteikia galimybę išdėstyti kelis langus ekrane ne tik vieną šalia kito, bet ir stulpeliais, sekcijomis ir kt.

Dabar yra gerokai patobulinta “Settings” esanti sveikatos patikrinimo programa, kurioje “Windows 11” rekomenduos jums, pavyzdžiui, sumažinti ryškumą, pakeisti akumuliatoriaus energijos taupymo režimą ir dar daugiau.

Kita funkcija – “Snap Groups”, kai galite grįžti prie anksčiau pritrauktų langų iš doko, todėl, pavyzdžiui, galite pereiti prie el. pašto programos, “Edge” naršyklės langų ar bet ko kito, nesugrąžindami jų į ankstesnį vaizdą.

Taip pat patobulintas kelių monitorių palaikymas, todėl kai vėl prijungiate išorinį monitorių, “Windows 11” prisimena ankstesnes tame monitoriuje buvusių langų padėtis.

Yra net numatomas “Windows Update” diegimo laikas, todėl galite sužinoti, ar reikia atidėti kompiuterio atnaujinimą vėlesniam laikui.

Į doką taip pat integruota programa “Teams”, todėl galite lengvai prisijungti prie susitikimų ir šeimos skambučių. Panašu, kad tai pirmasis “Skype” išnykimo iš “Windows” užuomazga, ypač kai demonstracinėje versijoje buvo girdimi “Skype” garsai, kai skambinama.

“Microsoft Store” pagaliau pertvarkyta, joje siūlomas geriau parinktas turinys ir geresnės įsigytų laidų valdymo galimybės, pavyzdžiui, jų dubliavimas į televizorių. Tokios programos kaip “Disney+”, “Adobe Creative Cloud”, “Pinterest” ir kt. jau yra šioje pertvarkytoje “Windows 11” parduotuvėje ir yra paruoštos naudoti.

WPA, EWP ir “Win32” programos jau yra “Microsoft Store” parduotuvėje, paruoštos naudoti. Jei kūrėjas turi prekybos variklį, jis gali pasilikti 100 % iš “Microsoft Store” gautų pajamų.

“Android” programėlės taip pat paruoštos “Windows 11”, jas galima rasti iš “Microsoft Store”, per “Amazon App Store”, todėl galite atsisiųsti “TikTok” ir kitas programėles, paruoštas naudoti kompiuteryje ar planšetiniame kompiuteryje.

Įtariame, kad priežastis, kodėl “Amazon” leidžia savo, o ne “Google” parduotuvės versiją, gali būti susijusi su tuo, kad nuo rugpjūčio mėn. pakeičiamas .APK failo pavadinimas.

Naujoji parduotuvė atveria galimybes kitoms programoms patekti į “Windows 11”, net “Apple” “iMessage”, kuri galėtų sekti “iTunes” ir “Safari”.

Nauja 11 išvaizda

Vienas didžiausių pokyčių, kurį pastebės naudotojai, yra tai, kad pradžios meniu perkeltas į ekrano centrą ir dabar yra “debesų”, kurie dinamiškai keičiasi priklausomai nuo paros laiko ir turinio, su kuriuo dirbate.

Šviesos režimas ir tamsusis režimas yra oficialūs, suapvalinti kampai ir suvienodintas visos operacinės sistemos dizainas, taip pat galima rinktis spalvingus ekrano užsklandas.

Taip pat yra keletas langų, kurie atrodo kaip “Aero” iš “Windows Vista”, rodančių įkandamo dydžio informaciją.

Į “Windows 11” grįžo “Windows” valdikliai, pasiekiami per doką, o “Microsoft” reklamuoja dirbtinio intelekto valdomas dinamines funkcijas, kurios leidžia valdikliams, kaip ir pradžios meniu, keistis priklausomai nuo naudojamų programų ir paros laiko. Jutikliniame ekrane galite stumti iš kairės darbalaukyje, kad būtų rodomi valdikliai.

Galite rinktis iš daugybės, pavyzdžiui, orų, “Bing” žemėlapių, naujienų ir kt.

Juos galės rinktis ir trečiosios šalys, todėl gali būti, kad atsirinksite tiek pat valdiklių, kiek jų yra “Apple” operacinėse sistemose “iOS” ir “iPadOS”.

Žaidimai su “Windows 11

“Windows 11” daug daugiau dėmesio bus skiriama žaidimams, o vangią ir varginančią “Windows 10 Xbox” programą pakeis nauja “Game Pass” programa, kurioje galėsite pirkti, tvarkyti ir pašalinti žaidimus, todėl bus lengviau pasiekti ir atsisiųsti žaidimus, pradedant “Doom Eternal” ir baigiant – netrukus – “Halo Infinite”.

Suderinamuose įrenginiuose taip pat bus palaikomas HDR, todėl pagerės apšvietimas ir kontrastas žaidžiant ir žiūrint mediją. Taip pat įdiegta tiesioginė saugykla, iš kurios bus galima atsisiųsti ir įdiegti pagrindinius žaidimo išteklius, todėl žaidimus galėsite žaisti dar greičiau nei anksčiau.

Jutikliniai patobulinimai

Planšetinio kompiuterio režimas buvo viena silpniausių “Windows” vietų nuo pat “Windows 8”, o naujos planšetinių kompiuterių funkcijos, kurias “Microsoft” pademonstravo “Windows 11”, gali būti raktas į operacinės sistemos sėkmę, ypač atsižvelgiant į būsimus “Microsoft” “Surface” produktus – nauja, sunumeruota operacinė sistema, skirta būsimoms planšetėms, gali būti svarbus pardavimo taškas naujiems naudotojams.

Renginyje “Microsoft” kalbėjo apie didesnius jutiklinius taikinius ir paprastesnius langų perkėlimo būdus, taip pat apie geresnį pasukimo optimizavimą, pavyzdžiui, langų pertvarkymą, kad neprarastumėte naudojamų programų.

Gestai, naudojami su “Surface” modelių sekimo pulteliu, taip pat perkeliami į jutiklinį ekraną, todėl čia įnešama šiek tiek pažįstamumo. Į “Windows 11” taip pat bus įdiegta haptika, kai naudojate rašiklį, kad būtų užtikrintas geresnis grįžtamasis ryšys piešiant ar braižant.

Jutiklinė klaviatūra taip pat buvo pertvarkyta – mažesnė klaviatūra skirta tik jūsų nykščiui, o emotikonai paruošti naudoti. “Microsoft” teigia, kad kartu su balso komandomis bus patobulintas ir diktavimas, bus įdiegtos “ištrinti tai” parinktys ir kt.