Powered by Wetter2.com

Muzika

April 19, 2024

Kiddo.lt

РУССКИЙ ВОЕННЫЙ КОРАБЛЬ, ИДИ НАХУЙ

“Apple”: “Mac” kompiuteriai – geriausias pasirinkimas įmonėms

“Apple” labai rimtai ėmėsi kurti savo įmonių verslą – atnaujintoje įmonių interneto svetainėje paaiškinta daugybė priežasčių, kodėl verta pereiti prie “Mac” kompiuterių, ir remiamasi “Forrester” ataskaita, kurioje nurodoma, kad naudodamos “Mac” kompiuterius “M1” įmonės per trejus metus sutaupys 843 JAV dolerius, palyginti su asmeniniais kompiuteriais.

Didėjantis “Apple” TCO pranašumas

Privalumų sąrašas apima mažesnes eksploatavimo išlaidas, geresnę likutinę vertę, saugumą, lankstumą, darbuotojų įsitraukimą ir išlaikymą.

Naujasis tyrimas rodo didelį pagerėjimą nuo ankstesnės 2019 m. ataskaitos, kai analitikai nustatė, kad naudodama “Mac” kompiuterius organizacija per trejus metus sutaupytų 678 JAV dolerių, priešingai nei naudodama asmeninius kompiuterius. Sutaupymai dar didesni naudojant “Apple” M1 lustą, kuris, “Forrester” teigimu, užtikrina 843 JAV dolerių sutaupymą vienam “Mac” kompiuteriui dėl mažesnių diegimo, techninės pagalbos ir didesnio darbuotojų įsitraukimo išlaidų.

Tai labai panašu į ankstesnius IBM teiginius.

Ataskaitoje teigiama, kad asmeninių kompiuterių diegimas yra daug pastangų reikalaujantis procesas, kurį valdyti sudėtingiau nei “Mac” kompiuterių diegimą ir kuriam reikalinga brangesnė techninė pagalba.

Įdomu pastebėti, kad šis teiginys prieštarauja ankstesniam IBM teiginiui, kad 30 000 “Mac” kompiuterių prižiūrėti užtenka vieno inžinieriaus, o tokiam pačiam kiekiui “Windows” asmeninių kompiuterių prižiūrėti reikia trijų.

TCO taip pat didina naudojimo patogumas. Pavyzdžiui, “Mac” kompiuteriams atidarytus aptarnavimo bilietus buvo lengviau išspręsti, nes “Mac” ekosistema yra mažiau sudėtinga nei asmeninių kompiuterių ekosistema.

Pigiau eksploatuoti, lengviau parduoti


Be to, su “Mac” kompiuteriais buvo mažiau su technine įranga susijusių problemų ir mažiau priklausomybių nuo kelių tiekėjų, kad būtų galima atlikti kiekvieną užduotį. Ataskaitoje teigiama, kad asmeniniai kompiuteriai taip pat pasižymi trumpesne naudojimo trukme ir mažesne išliekamąja verte.

“Mes keičiame asmeninius kompiuterius kas dvejus ar dvejus su puse metų, o daugelį “Mac” kompiuterių keičiame ketverius ar penkerius su viršum metų”, – tyrimo komandai sakė vienas vadovas. (“Forrester” neįvardijo vadovų ar bendrovių, su kuriomis kalbėjosi rengdama ataskaitą, pavadinimų.)

Išsamioje ataskaitoje aiškinama, kokių išlaidų ir verslo privalumų gali tikėtis įmonės, pereinančios prie “Mac”, ypač dabar, kai platformoje naudojami “Apple” procesoriai. “Kai bandymų grupei į rankas pateko “MacBook Air M1″, jie atliko testą ir jis pranoko visus jų turėtus asmeninių kompiuterių įrenginius”, – “Forrester” ataskaitai sakė vienas iš direktorių.

“Pradinio lygio darbuotojams suteikiame kompiuterinę galią, kuri prilygsta tai, kurią anksčiau teikdavome tik aukščiausios klasės vartotojams. Taigi, tai suteikia daug papildomo produktyvumo”, – sakė ataskaitoje cituojamas mažmeninės prekybos pramonės IT direktorius.

“Forrester” nustatė, kad darbuotojų produktyvumas dėl perėjimo prie “Mac” išauga 5 %, o darbuotojų išlaikymo rodikliai pagerėja 20 %, nes padidėja darbuotojų pasitenkinimas. Prie to prisideda ir papildomi privalumai, pavyzdžiui, “iOS” ir “iPad” programų palaikymas ir nuolatinė “Apple” misija mažinti “Mac” kompiuterių suvartojamos energijos kiekį.

Įvairūs holistiniai privalumai

Tai ne tik TCO argumentas. Kaip nuolatiniai skaitytojai pripažįsta, įdiegus “Mac” kompiuterius į įmonės ekosistemą, pagerėja saugumas, darbuotojų našumas ir jų išlaikymas.

“Jamf” generalinis direktorius Deanas Hageris yra sakęs, kad, turėdami galimybę rinktis, 75 % įmonių darbuotojų pasirinktų “Mac”, o 97 % “Mac” naudotojų, perėję iš “Windows”, jaučiasi produktyvesni. IBM teigia, kad “Mac” naudotojai 17 % rečiau palieka įmonę.

Finansinių paslaugų įmonės IT skyriaus vadovas ataskaitoje taip pat teigia, kad “Mac” kompiuteriai yra saugesni: Per trejus metus nuo tada, kai perėjome prie 100 % “Mac” kompiuterių diegimo, neturėjome jokių kenkėjiškų programų incidentų. Matome, kad “Mac” kompiuteriai padeda pritraukti ir išlaikyti darbuotojus, didinti produktyvumą ir diegti naujoves. Tačiau galiausiai pasirinkome “Mac” dėl saugumo, kuris yra labai stiprus.”

Kompanija “Apple” taip pat paskelbė “M1 Mac” kompiuterių našumo lyginamuosius rodiklius, kad parodytų, kiek jie atitinka įmonių naudotojų poreikius. Silicio “Apple” “Mac” kompiuteriai pasižymi dvigubai didesniu “Excel” ir naršyklės grafikos našumu nei “Intel” modeliai, užtikrina 50 proc. spartesnį interneto programų veikimą ir – kas neabejotinai atitinka laikmetį – dvigubai ilgesnį baterijos veikimo laiką, skirtą “Zoom” skambučiams. Šie privalumai tik didės, nes “Apple” ruošia M1X “Mac” kompiuterius.

Ką sako verslo naudotojai

“Apple” taip pat paskelbė virtinę citatų, kuriose įvardyti asmenys giria “Mac” kompiuterių naudojimą įmonėse:

“Mūsų darbuotojai yra produktyvesni, kūrybiškesni ir labiau bendradarbiauja, kai renkasi jiems patinkančius įrankius”, – sakoma “Apple” interneto svetainėje paskelbtame SAP informacinių technologijų direktoriaus Floriano Rotho pareiškime. “Darbas “Mac” kompiuteriu kartu su kitais įrenginiais įkvepia asmeninį pasitenkinimą, o tai visiems suteikia geriausią patirtį.”

“Leidžiame darbuotojams rinktis, ką jie naudoja, ir didžioji dalis jų renkasi “Apple” produktus. Tai leidžia jiems būti produktyvesniems ir dirbti taip, kaip jie nori dirbti”, – sako “Capital One” informacinių technologijų direktorius Robertas Alexanderis.

Gaivu matyti, kad “Apple” stipriau veržiasi į įmonių rinką. Be to, gerai, kad bendrovė jaučiasi pakankamai pasitikinti savimi, kad galėtų įrodyti, jog “Mac” kompiuterių TCO yra mažesnė, taip pat, kad kompiuteriai turi daugybę platformos privalumų.

Be to, galima sakyti, kad “Apple” 2021 m. nuėjo ilgą, ilgą kelią, kad užimtų dalį įmonių rinkos, ir dabar ją remia aktyvūs ir sparčiai besiplečiantys paslaugų teikėjai, siekiantys padėti verslo naudotojams sėkmingai naudotis jos platformomis.