Powered by Wetter2.com

Muzika

March 28, 2024

Kiddo.lt

РУССКИЙ ВОЕННЫЙ КОРАБЛЬ, ИДИ НАХУЙ

“Dell” negali tiekti “Alienware” kompiuterių į tam tikras JAV valstijas dėl elektros energijos sąnaudų taisyklių

Kartais kova už energijos vartojimo efektyvumą ir mažą energijos suvartojimą įgauna gana bjaurias formas. Didelio našumo stacionarūs žaidimų kompiuteriai akivaizdžiai sunaudoja daug energijos, o jų santykinis energijos vartojimo efektyvumas yra mažesnis, palyginti su mažo formato sistemomis. Štai kodėl “Dell” nebegali siųsti kai kurių savo “Alienware” žaidimų stalinių kompiuterių į Kaliforniją, Koloradą ir kai kurias kitas valstijas. Tačiau yra keletas spragų.

“Dell” didelio našumo staliniai kompiuteriai “Aurora R10” ir “Aurora R12” (tiek “Intel”, tiek AMD pagrindu) “negali būti siunčiami į Kalifornijos, Kolorado, Havajų, Oregono, Vermonto ir Vašingtono valstijas dėl šiose valstijose priimtų energijos suvartojimo taisyklių”, – rašoma bendrovės interneto svetainės pranešime. Tokių sistemų “Dell” negali tiekti į Kaliforniją todėl, kad Kalifornijos energetikos komisija (CEC) patvirtino griežtesnius prietaisų energijos vartojimo principus, kurie nuo liepos 1 d. nustato privalomą kompiuterių energijos vartojimo efektyvumo standartą, praneša “The Register”.

Naujieji standartai iš esmės grindžiami “Energy Star” kompiuterių programa ir apibrėžia asmeninių kompiuterių (visų rūšių kompiuterių, įskaitant plonuosius klientus ir delninius įrenginius) energijos suvartojimą neaktyviomis būsenomis (trumpojo budėjimo, ilgojo budėjimo, miego ir išjungimo būsenomis), taip pat jų maksimalų energijos suvartojimą per metus. Visų tipų energijos suvartojimas susietas su kompiuterio išplečiamumo balu (ES) (jo sąvoka prieš kelerius metus buvo aprašyta “Energy Star”), kuriame atsižvelgiama į tokius dalykus kaip didelio našumo vaizdo plokštės, sisteminės atminties pralaidumas, didelės spartos išoriniai prievadai ir kt.

Nuo 2021 m. liepos 1 d. aukščiausios klasės staliniai kompiuteriai gali suvartoti ne daugiau kaip 75 kWh per metus, tačiau jei juose įrengta diskrečioji vaizdo plokštė arba kitas priedėlis (iš ES sąrašo), maksimalus energijos suvartojimas gali būti padidintas atsižvelgiant į vaizdo plokštės integruotos atminties pralaidumą. Problema ta, kad net ir su pridėtiniais įtaisais “Dell” “Alienware” žaidimų sistemos neatitiks naujųjų reikalavimų.

Akivaizdu, kad “Dell” “Alienware” nėra vienintelis buitinių asmeninių kompiuterių gamintojas JAV, tačiau greitai patikrinus kitus didelio našumo žaidimų sistemų ir darbo stočių gamintojus paaiškėjo, kad jie neturi panašių įspėjimų savo klientams Kalifornijoje ir kitose valstijose. Neaišku, ar jų sistemos atitinka griežtesnius reikalavimus, ar jie laukia nurodymų atnaujinti savo svetaines. Tuo tarpu akivaizdu, kad laikui bėgant naujosios taisyklės palies visas didelio našumo mašinas.

Reikėtų pažymėti, kad naujieji standartai netaikomi “pasidaryk pats” kompiuteriams, todėl entuziastai, turintys pakankamai laiko, pastangų ir patirties, gali susikurti bet kokius kompiuterius. Be to, logiška tikėtis, kad asmeninių kompiuterių gamintojai, siekdami laikytis griežtesnių taisyklių, siūlys sistemas be tam tikrų komponentų (kuriuos įrengs galutinis vartotojas), tačiau vis tiek siūlys produktus savo klientams.