Powered by Wetter2.com

Muzika

April 20, 2024

Kiddo.lt

РУССКИЙ ВОЕННЫЙ КОРАБЛЬ, ИДИ НАХУЙ

Kaip nustatyti “Android” telefono buvimo vietą naudojant “Google” funkciją “Rasti mano įrenginį

Telefonai tapo tokia neatsiejama mūsų kasdienio gyvenimo dalimi, kad staiga neradus telefono – palikus jį taksi automobilyje, netyčia išmetus iš kišenės ar pametus po lova – gali iškart ištikti trauma. Jei turite “Android” telefoną, galite naudoti funkciją “Rasti mano įrenginį”, kad (tikėkimės) rastumėte savo telefoną.

Funkcija “Rasti mano įrenginį” priklauso nuo to, ar įjungti du dalykai: pati funkcija (žinoma) ir “Google” vietos nustatymo paslaugos. Be to, telefonas taip pat turi būti įjungtas ir prisijungęs prie “Google” paskyros.

Funkcija “Rasti mano įrenginį” yra standartinės “Pixel” ir kelių kitų “Android” telefonų operacinės sistemos dalis ir paprastai įjungiama pagal numatytuosius nustatymus. Turėkite omenyje, kad kai kuriuose “Android” modeliuose gali būti siūloma kitokia programa, pavyzdžiui, “Samsung” telefonai turi savo programą “Find My Mobile”.

Jei norite naudoti “Google” programą “Find My Device”, galite patikrinti, ar ji yra jūsų telefono “Android” versijos dalis.

Eikite į Nustatymai > Saugumas ir ieškokite Find My Device (Rasti mano įrenginį).
Jei programa yra sąraše, bet yra išjungta, bakstelėkite ją ir naudodami perjungiklį įjunkite.
Jei neturite “Google” programėlės, bet norėtumėte ją naudoti vietoj gamintojo įdiegtos programėlės arba jei norite telefoną ar laikrodį surasti ne kompiuteriu, o “Android” planšetiniu kompiuteriu, galite nueiti į “Play Store” ir taip pat įdiegti “Google” programėlę “Find My Device”.

Tada galite patikrinti, ar įjungta buvimo vietos nustatymo funkcija:

Eikite į telefono nustatymus ir raskite “Location”. Prie pat antraštės bus nurodyta, ar ji įjungta, ar išjungta.
Jei ji išjungta, bakstelėkite Vieta ir įjunkite ją.
Taip pat galite patikrinti, kurios programos turi prieigą prie jūsų buvimo vietos ir kurios ją neseniai naudojo. Jei norite pasinaudoti proga ir tiksliai sureguliuoti šį nustatymą, bakstelėkite “App permission” ir pakoreguokite buvimo vietos leidimo nustatymus.

RASTI TELEFONĄ

Dabar jau esate pasiruošę. Jei nerandate telefono, tiesiog eikite į “Google” paieškos puslapį ir įveskite “Find my device”. Jei anksčiau nesinaudojote šia galimybe, gali tekti suteikti “Google” leidimą naudoti buvimo vietos duomenis, kad būtų galima nustatyti prietaiso buvimo vietą. Taip pat gali būti, kad iš “Google” paieškos puslapio galėsite iš karto paskambinti telefonu ir pabandyti jį surasti.

Priešingu atveju spustelėkite nuorodą ir pateksite į puslapį “Find My Device” (Rasti mano įrenginį), kuriame bus nurodytas jūsų telefono pavadinimas, paskutinis kartas, kai jam buvo skambinta (ir “Wi-Fi” tinklo, kuriuo jis naudojosi, pavadinimas), ir dabartinis akumuliatoriaus įkrovos lygis. “Google” žemėlapyje bus rodoma, kur paskutinį kartą buvo jūsų telefonas.

Kai rasite savo prietaisą, kairėje ekrano pusėje pateikiamos trys parinktys. Kurią pasirinksite, priklauso nuo to, ar manote, kad prietaisas yra saugioje vietoje, ar ne. Galite:

  • liepti, kad prietaisas penkias minutes grotų garsą (paprastai skambėjimo signalą), kad galėtumėte nustatyti jo buvimo vietą.
  • Užrakinti prietaisą ir atsijungti nuo “Google” paskyros, kad jūsų duomenys būtų saugūs, kol eisite jo atsiimti (rekomenduojama, jei, tarkime, palikote prietaisą taksi ar restorane).
  • Ištrinkite įrenginį. Šis veiksmas skirtas tiems atvejams, kai esate pakankamai tikri, kad prietaisas buvo pavogtas ir jo neįmanoma susigrąžinti; po to negalėsite nustatyti prietaiso buvimo vietos, tačiau jame nebebus jūsų turinio.