Powered by Wetter2.com

Muzika

April 19, 2024

Kiddo.lt

РУССКИЙ ВОЕННЫЙ КОРАБЛЬ, ИДИ НАХУЙ

“Microsoft Surface Pro 7” ir “Surface Pro X”: Kurį turėtumėte įsigyti?

“Surface Pro 7” yra “Pro” dizaino, kurį jau pažįstame ir mėgstame, tęsinys, nors ir su keliais nedideliais pakeitimais. Kita vertus, “Surface Pro X” yra reikšmingas nukrypimas, nes tai pirmasis matytas ARM valdomas “Pro”. Jis sukurtas kitokiam naudojimo scenarijui, nepaisant to, kad jo dizainas panašus, ir buvo paskelbtas kartu su nauju “Surface Slim Pen” rašikliu ir “Type Cover” dangteliu.

Dabar yra verslui skirtas “Surface Pro 7 Plus”, kuriame pridedamas pasirenkamas 4G LTE, 11 kartos “Intel Core” procesorius ir integruota “Iris Xe” grafika bei ilgesnis akumuliatoriaus veikimo laikas. Nors vis dar daugiausia dėmesio skirsiu standartiniam “Pro 7”, galite peržiūrėti mūsų “Surface Pro 7 Plus” ir “Surface Pro 7” palyginimą, kad pamatytumėte visus pagrindinius skirtumus.

Taip pat yra 2020 m. pabaigoje išleista “Surface Pro X” SQ2 versija. Be patobulinto ARM procesoriaus, joje yra nauja platinos spalvos schema, daugiau “Type Cover” dangtelio spalvų ir tam tikra bendra ARM ir “Windows” pažanga. Tiek SQ1, tiek SQ2 modelius vis dar galima lengvai įsigyti iš “Microsoft” ir kitų didžiųjų mažmenininkų.

Apžvelkime specifikacijas, kurios sudaro šiuos du įrenginius.

“Surface Pro 7” ir “Surface Pro X” techninės specifikacijos

Dizainas ir funkcijos

Jei esate susipažinę su ankstesnėmis “2-in-1 Pro” serijos kartomis, “Pro 7” nedaug kas pasikeitė. Jis vis dar turi atlenkiamą atramą nugarėlėje, viengubo korpuso aliuminio konstrukciją ir infraraudonųjų spindulių kamerą “Windows Hello”. Jis toks panašus, kad su “Pro 7” galėsite naudoti senesnius “Type Covers” ir “Surface” rašiklius, o tai gali padėti sutaupyti nemažai pinigų, jei atnaujinate.

Kita vertus, “Surface Pro X” turi plonesnį korpusą, kuris yra lengvesnis už “Pro 7” modelius su “Core i7”. Jo gale vis dar yra atraminis stovas, skirtas planšetiniam kompiuteriui paremti, ir jis veikia kartu su naujo stiliaus klaviatūra, kurioje yra vieta naujam “Surface Slim Pen” rašikliui, kurį galite įsigyti atskirai.

“Pro 7” prievaduose vietoj “Mini DisplayPort” dabar yra “USB-C”, todėl jie yra universalesni, bet vis dar palaiko išorinį ekraną. “Pro X” turi du USB-C prievadus, bet neturi USB-A, kad galėtumėte prijungti senesnius įrenginius. Abu “2-in-1” turi patentuotą “Surface Connect” prievadą ir abu turi “Surface” klaviatūros jungtį. Vienas dalykas, kuris erzina, yra tai, kad “Pro X” nėra 3,5 mm garso jungties; “Microsoft” jau išleido USB-C į 3,5 mm adapterį, taigi, jei norėsite naudoti laidines ausines, turėsite šokinėti ant rakto vagono.

“Pro 7” nėra LTE ryšio (tam turėsite rinktis “Pro 7 Plus”), tačiau jame yra “Wi-Fi 6” ryšys, užtikrinantis didžiulį belaidžio ryšio greitį. “Pro X” palaiko “Wi-Fi 5” ryšį, prie kurio esame įpratę, tačiau palaiko fizinę (Nano SIM) ir eSIM kortelę, kad galėtumėte palaikyti ryšį, kai esate už “Wi-Fi” veikimo zonos ribų.

Priekinės kameros abiejuose modeliuose yra panašiai 5 megapikselių (1080p), nors galinės kameros skiriasi. Modelyje “Pro 7” yra 8 megapikselių kamera, galinti filmuoti 1080p vaizdo įrašus, o modelyje “Pro X” – 10 megapikselių kamera, galinti filmuoti 4K vaizdo įrašus. Jei jums svarbi filmavimo kokybė, “Pro X”, be abejo, bus geresnis pasirinkimas.

Ekranas

Nieko nepasikeitė “Surface Pro 7” jutiklinio ekrano skyriuje, palyginti su “Pro 6”. Jo dydis – 12,3 colio, skiriamoji geba – 2736×1824, raiška – 267 PPI, kraštinių santykis – 3:2, idealiai tinkantis planšetiniam kompiuteriui. Jis veikia kartu su rašikliu “Surface Pen”, kad būtų galima kokybiškai rašyti rašikliu su 4096 spaudimo jautrumo lygiais ir pakreipimo palaikymu šešėliams. Kad rašiklis būtų netoliese, jis magnetu prisitvirtina prie planšetinio kompiuterio šono.

Pro X sukrėtė viską, kas susiję su jutikliniu ekranu. Korpuso plotas beveik toks pat kaip ir “Pro 7”, tačiau ekrano rėmelis sumažėjo, kad tilptų daugiau ekrano erdvės. Rezultatas – 13 colių ekranas su 2880×1920 taškų raiška ir 267 PPI. Jo kraštinių santykis yra toks pat 3:2, todėl galiausiai jis suteiks maždaug tokią pačią patirtį kaip ir “Pro 7”.

Tačiau “Surface Slim Pen” rašiklis turi į prijungiamą klaviatūrą įmontuotą laikymo angą, kurioje jis bus įkraunamas, kai nebus naudojamas. Jei jums atsibodo, kad rašiklis nukrenta nuo jūsų “Pro”, kai jį laikote rankinėje, “Pro X” sąranka bus sveikintinas pokytis. Atkreipkite dėmesį, kad plonas rašiklis turėtų veikti su kitais “Surface” įrenginiais.

Veikimas

“Surface Pro X” yra pirmasis rinkoje pasirodęs “Pro” įrenginys su ARM procesoriumi. Originaliuose modeliuose yra 7 nm “Microsoft SQ1 7W” procesorius. Iš esmės tai patobulintas “Qualcomm Snapdragon 8cx” su aštuoniais branduoliais, 3 GHz taktiniu dažniu ir pritaikytu “Adreno 685” grafikos (GPU) procesoriumi, galinčiu maitinti du 4K išorinius ekranus. Dabar taip pat yra SQ2 versija, kuri šiek tiek padidina našumą. Kai sakau “nežymus”, turiu omenyje “nežymus”. Jei jau turite “Pro X” su SQ1 procesoriumi, atnaujinti tikrai neverta.

GPU užtikrina 2 teraflopų galią – originalusis “Xbox One” turėjo 1,3 teraflopo – tačiau jis nėra skirtas būtent žaidimams. ARM sistemoje neveiks “OpenGL” žaidimai, o įrenginys galiausiai geriausiai tinka žiniatinklio ir scenarijų programoms. Tačiau UNITY ir “Unreal” varikliai vis dėlto gauna ARM palaikymą, todėl ateityje galime sulaukti labai gerų “Pro X” skirtų mobiliųjų žaidimų. “Pro X” nėra žaidimų nešiojamasis kompiuteris, tačiau jis tikrai gali neatsilikti nuo “Intel” integruotos grafikos.

“Intel Iris Plus Graphics” “Core i5” ir “Core i7” “Surface Pro 7” modeliuose galės susidoroti su lengvais ir vidutinio sunkumo žaidimais, tačiau taip pat nesitikėkite, kad jis veiks kaip žaidimų žonglierius. Reikėtų nepamiršti vieno dalyko – tai būsimos “Microsoft” žaidimų transliavimo paslaugos “Project xCloud” pasirodymo. Turint greitą ir pastovų interneto ryšį, tiek “Pro 7”, tiek “Pro X” būtų galima naudoti kokybiškiems žaidimams.

Geekbench 5.0 (CPU) (Daugiau yra geriau)

DeviceCPUSingle-coreMulti-core
Surface Pro XSQ27983,100
Surface Pro XSQ17252,819
Surface Pro 7i5-1035G41,1914,441
Surface Pro 6i7-8650U1,1133,519
Surface Pro 6i5-8250U9043,440
Surface Laptop 3Ryzen 57692,720

PCMark 10

DeviceScore
Surface Pro X SQ25,088
Surface Pro X SQ14,617
Surface Pro 7 i53,992
Surface Pro 6 i73,644
Surface Pro 6 i53,501
Surface Laptop 3 154,006

Dėl procesoriaus “Pro X” su ARM procesoriumi turėsite tam tikrų apribojimų, tačiau beveik visais atvejais galėsite naudoti mėgstamą programinę įrangą. O kalbant apie žaliąją galią, SQ1 ir SQ2 procesoriai lengvai pranoksta 8 kartos “Intel Core i5-8250U”. Jie tiesiog nepralenks “Pro 7” esančių 10 kartos lustų. Akumuliatoriaus veikimo laikas “Pro 7” reguliariai siekia aštuonias valandas, o “Pro X” – apie 10 valandų naudojant ARM64 ir UWP programas. Jei emuliuojamos 32 bitų x86 programos, jis sumažėja iki maždaug septynių ar aštuonių valandų.

Abiejų įrenginių operatyvioji atmintis yra iki 16 GB LPDDR4x. Norint sutaupyti, “Pro 7” įrenginyje galima naudoti tik 4 GB RAM, o “Pro X” – tik 8 GB. Duomenų saugykloje “Pro 7” yra iki 1 TB SSD, o “Pro X” – ne daugiau kaip 512 GB. Tačiau “Pro X” saugyklą galima išimti neišardžius viso korpuso, o “Pro 7” to padaryti neįmanoma.

Kaina

Žiūrint į “Microsoft”, “Pro 7” kainos prasideda nuo 750 JAV dolerių. Šiose bazinėse konfigūracijose yra “Intel Core i3-1005G1” procesorius, 4 GB operatyviosios atminties ir 128 GB SSD, be to, nėra “Type Cover” dangtelio ir “Surface Pen” rašiklio. Įrenginio su “Core i7-1065G7” procesoriumi, 16 GB RAM ir 1 TB SSD kainuoja apie 2100 USD, taigi jis yra gerokai brangesnis už “Pro X”.

Galima įsigyti keletą “Surface Pro X” variantų, įskaitant įvadinį 850 JAV dolerių kainuojantį modelį su SQ1 procesoriumi, 8 GB RAM ir 128 GB SSD. Padidinus saugyklą iki 256 GB SSD, kaina padidėja iki maždaug 1000 JAV dolerių. Pereinant prie SQ2 modelių, už modelį su 16 GB RAM ir 256 GB SSD mokėsite apie 1200 USD. Aukščiausios klasės modelis su SQ2 procesoriumi, 16 GB RAM ir 512 GB SSD kainuoja apie 1 500 USD.

Atminkite, kad kitų mažmenininkų kainos greičiausiai bus kitokios, todėl per išpardavimą galite įsigyti bet kurį iš šių įrenginių dar pigiau.

Rinkitės “Surface Pro 7”, kad pasiektumėte geriausią našumą

10 kartos “Intel Core” “Ice Lake” procesorius, esančius “Pro 7”, bus sunku pranokti žalio našumo požiūriu, o “Intel Iris Plus” grafika taip pat nėra pokštas. Pridėkite iki 1 TB talpos saugyklą ir mėgaukitės “Wi-Fi 6” belaidžiu ryšiu. Čia negausite LTE, o akumuliatoriaus veikimo laikas nebus toks geras, tačiau “Pro 7” yra labiau tradicinis įrenginys, kurio pradinė kaina yra mažesnė.

Rinkitės “Surface Pro X”, kad užtikrintumėte maksimalų patogumą nešiotis įrenginį

ARM valdomas “Surface Pro X” našumu neprilygs aukštesnės klasės “Pro 7” modeliams, tačiau dėl LTE ryšio, ilgesnio akumuliatoriaus veikimo laiko ir plonesnio korpuso jį lengva pasiimti su savimi, kad ir kur eitumėte. Patrauklus papildymas – išmani nauja plonesnio rašiklio laikymo sistema, o dvi USB-C jungtys užtikrina padorų ryšį.