Powered by Wetter2.com

Muzika

March 29, 2024

Kiddo.lt

РУССКИЙ ВОЕННЫЙ КОРАБЛЬ, ИДИ НАХУЙ

“Facebook” teigia, kad jo dirbtinis intelektas, juodaodžius vyrus vaizdo įraše klaidingai pavadinęs primatais, buvo “nepriimtinas”.

“Facebook” atsiprašo už incidentą, kai jo dirbtinis intelektas juodaodžių vyrų vaizdo įrašą klaidingai pažymėjo etikete “primatai”, ir vadina tai “nepriimtina klaida”, kurią nagrinėja, kad ji nepasikartotų. Kaip pranešė “New York Times”, vartotojai, žiūrėję birželio 27 d. JK bulvarinio laikraščio “Daily Mail” paskelbtą vaizdo įrašą, sulaukė automatinio užklausimo, ar nori “toliau matyti vaizdo įrašus apie primatus”.

Šeštadienį “Facebook” išjungė visą temų rekomendavimo funkciją, kai tik suprato, kas vyksta, šeštadienį elektroniniame laiške “The Verge” sakė atstovas spaudai.

“Tai buvo akivaizdžiai nepriimtina klaida”, – sakė atstovas. Bendrovė tiria priežastį, kad toks elgesys nepasikartotų, pridūrė atstovas spaudai. “Kaip jau sakėme, nors patobulinome savo dirbtinį intelektą, žinome, kad jis nėra tobulas ir turime padaryti dar daugiau pažangos. Atsiprašome visų, kurie galėjo pamatyti šias įžeidžiančias rekomendacijas”.

Šis incidentas yra tik naujausias pavyzdys, kai dirbtinio intelekto įrankiai rodo lyties ar rasinį šališkumą, o veido atpažinimo įrankiai, kaip paaiškėjo, turi ypatingų problemų neteisingai atpažindami spalvotus žmones. 2015 m. “Google” atsiprašė po to, kai jos programėlė “Photos” juodaodžių nuotraukas pažymėjo kaip “gorilas”. Praėjusiais metais “Facebook” pranešė, kad tiria, ar jos algoritmai, apmokyti naudojant dirbtinį intelektą, įskaitant “Instagram”, kuris priklauso “Facebook”, algoritmus, nėra rasiškai šališki.

Balandžio mėnesį JAV Federalinė prekybos komisija įspėjo, kad dirbtinio intelekto įrankiai, kurie pademonstravo “nerimą keliantį” rasinį ir lyčių šališkumą, gali pažeisti vartotojų apsaugos įstatymus, jei jie naudojami priimant sprendimus dėl kredito, būsto ar įdarbinimo. “Laikykite save atsakingais – arba būkite pasiruošę, kad FTC tai padarys už jus”, – agentūros interneto svetainėje paskelbtame pranešime rašė FTC privatumo teisininkė Elisa Jillson.