Powered by Wetter2.com

Muzika

April 18, 2024

Kiddo.lt

РУССКИЙ ВОЕННЫЙ КОРАБЛЬ, ИДИ НАХУЙ

Kiek operatyviosios atminties reikia nešiojamajame kompiuteryje?

Operatyvioji atmintis neabejotinai yra vienas svarbiausių bet kurio kompiuterio, įskaitant nešiojamuosius kompiuterius, komponentų, nes joje saugoma trumpalaikė atmintis. Ši atmintis yra daug greitesnė nei įprasta kietojo disko ar puslaidininkinio disko atmintis, o jūsų sistema naudoja šią spartą įkeldama aktyvias programas ir taikomąsias programas į operatyviąją atmintį, kad jos veiktų greitai ir efektyviai. Tačiau kiek iš tikrųjų reikia operatyviosios atminties, kad nešiojamasis kompiuteris teiktų malonumą?

Kaip dažnai būna su kompiuterių technine įranga, atsakymas – tai priklauso nuo to, kam planuojate naudoti nešiojamąjį kompiuterį. Priklausomai nuo to, ar norite naršyti internete, dirbti, ar žaisti vaizdo žaidimus, operatyviosios atminties kiekis, kurio jums reikės, skirsis. Pateikiame gidą, kiek operatyviosios atminties reikės nešiojamajam kompiuteriui kiekvienu iš šių naudojimo atvejų.

Kiek operatyviosios atminties reikia “Windows 10”?

Norint efektyviai paleisti “Windows 10” ir naudoti pagrindines programas, pavyzdžiui, žiniatinklio naršykles, teksto redaktorius ir tekstų tvarkykles, pakanka 4 GB operatyviosios atminties. Toks operatyviosios atminties kiekis yra labai įprastas daugumoje biudžetinių nešiojamųjų kompiuterių, įskaitant geriausius turimus biudžetinius nešiojamuosius kompiuterius. Šiuolaikinėje nešiojamųjų kompiuterių rinkoje beveik nerasite nešiojamojo kompiuterio, kuriame nebūtų bent 4 GB RAM.

Turėkite omenyje, kad turint tik 4 GB operatyviosios atminties, sistema pradės lėtėti, jei vienu metu bandysite laikyti atidarytų daugiau nei kelias programas ir naršyklės skirtukus. Taip yra todėl, kad 4 GB RAM paprastai nepakanka efektyviai daugiafunkcinei veiklai.

Kiek operatyviosios atminties reikia našumui užtikrinti?

Jei nešiojamąjį kompiuterį planuojate naudoti darbui, norėsite turėti bent 8 GB operatyviosios atminties. Taip yra todėl, kad naudojant įvairias į produktyvumą orientuotas programas ir atliekant daugybę skirtingų interneto naršyklės skirtukų atliekamos kelios užduotys yra intensyvesnės, nei reikalaujama pagrindinėje “Windows 10” veikloje, todėl jums reikės daugiau atminties, kad tai kompensuotumėte.

Jei nešiojamuoju kompiuteriu planuojate redaguoti nuotraukas ar vaizdo įrašus, idealiai tinka 16 GB RAM. Taip yra todėl, kad nuotraukų ir vaizdo įrašų redagavimo programinė įranga paprastai reikalauja daug išteklių, o turėdami tik 8 GB RAM, naudodami šias programas negalėsite laikyti atidarytų kitų programų, nepakenkdami įrenginio veikimui. Be to, jei neturėsite daugiau nei 8 GB, negalėsite redaguoti didesnės nei 1080p skiriamosios gebos vaizdo įrašų be sustojimo.

Atkreipkite dėmesį, kad jei dažnai redaguojate ir atvaizduojate daug itin didelės raiškos vaizdo įrašų arba atliekate sudėtingus grafinius darbus, kuriems reikia daug sistemos išteklių, norėsite investuoti į 32 GB RAM (galbūt net 64 GB).

Dažniausiai geriausi “Windows” nešiojamieji kompiuteriai turi ne mažiau kaip 8 GB RAM, o neretai galima įsigyti ir 16 GB ar daugiau konfigūracijų.

Kiek operatyviosios atminties reikia žaidimams?

Jei nešiojamąjį kompiuterį norite naudoti žaidimams, 8 GB operatyviosios atminties tinka, bet pageidautina 16 GB. Taip yra todėl, kad dauguma šiuolaikinių žaidimų gali pakankamai gerai veikti ir su 8 GB, tačiau kai kurie didesni atviro pasaulio žaidimai gali ilgai krautis arba gali sulėtėti žaidimo viduryje, jei neturėsite visos 16 GB atminties. 16 GB operatyviosios atminties taip pat užtikrina, kad niekada nereikės jaudintis dėl našumo trikdžių konkurencinguose internetiniuose žaidimuose.

Jei norite žaisti žaidimus ir tuo pat metu fone turėti daug kitų atidarytų naršyklės skirtukų ar programų, rekomenduojama turėti 32 GB RAM. Taip yra todėl, kad 32 GB suteikia sistemai pakankamai atminties, kad ji galėtų be jokių našumo problemų dirbti ir su žaidimu, ir su fone esančiais skirtukais.

Paprastai geriausi žaidimų nešiojamieji kompiuteriai turi mažiausiai 8 GB operatyviosios atminties, o beveik visada yra ir 16, 32 ar daugiau GB versijų.