Powered by Wetter2.com

Muzika

March 29, 2024

Kiddo.lt

РУССКИЙ ВОЕННЫЙ КОРАБЛЬ, ИДИ НАХУЙ

Naujai paskelbti patentai rodo, kad “Dyson” projektuoja laipiojimo laiptais ir stalčių atidarymo robotus

Aukščiausios klasės dulkių siurblių bendrovė “Dyson” užpatentavo robotus, kurie, kaip atrodo, galėtų lipti ir valyti laiptus bei atidarinėti stalčius, rodo nauji dokumentai. Neaišku, ar tai būsimų gaminių dizainai, ar sustabdytos idėjos, tačiau “Bloomberg” praneša, kad “Dyson” robotų padalinys kuria robotą, kuris sąveikautų su kitais buitiniais prietaisais. Ar tai bus roboto ranka, ar laiptais lipantis robotas, ar visai kitas gaminys, kol kas taip pat neaišku.

Rugsėjo 1 d. Jungtinėje Karalystėje paskelbtuose patentuose nurodyti du projektai: “robotas su trikampiais ratukais ir įjungiama ranka”, kuris galėtų lipti laiptais ir juos valyti (laiptais lipantis dulkių siurblys skamba kaip puiki idėja), ir “roboto ranka”, kuri kartu su patento paraiška pateiktuose brėžiniuose pavaizduota laikanti puodelį (dėl to įsivaizduoju, kaip ji atneša man puodelį kavos šį ankstyvą rytą).

Žinoma, patentams taikomos įprastos išlygos; įmonės pateikia daugybę patentų, kurie gali niekada nesukurti vartojimo produkto, o “Bloomberg” pažymi, kad “Dyson” pateikė patentų paraiškas dėl visko – nuo “dantų gydymo prietaiso” (dar vadinamo dantų šepetėliu) iki oro valytuvo ir ausinių įrenginio.

Sekmadienį “Dyson” iš karto neatsakė į prašymą pateikti komentarą. Tačiau atstovas spaudai agentūrai “Bloomberg” sakė, kad “pateikiame daug patentų” ir kad bendrovė nekomentuoja technologijų, kurias “gali pradėti arba nepradėti naudoti ateityje”.