Powered by Wetter2.com

Muzika

March 29, 2024

Kiddo.lt

РУССКИЙ ВОЕННЫЙ КОРАБЛЬ, ИДИ НАХУЙ

Pasauliniu mastu trūkstant puslaidininkių, liejyklų pajamos dar niekada nebuvo didesnės

Jei neseniai nebandėte įsigyti vienos iš geriausių vaizdo plokščių ar geriausių procesorių savo individualiam kompiuteriui, štai kokia padėtis rinkoje: Ji yra netvarkinga. Dėl pasaulinio puslaidininkių trūkumo, kuris mažina daugumos pagrindinių kompiuterių komponentų pasiūlą, technologijų paklausa dar niekada nebuvo tokia didelė, o tai reiškia, kad liejyklos, atsakingos už minėtų technologijų pagrindą, uždirba pinigus.

Tokia išvada daroma TrendForce pateiktoje ataskaitoje, kurioje pabrėžiama, kad liejyklų pajamos vėl pasiekė rekordines aukštumas, o tai jau aštuntasis ketvirtis iš eilės. Trumpai tariant, nuo 2019 m. III ketvirčio kiekvieną ketvirtį buvo sumušamos esamos lubos. Šį kartą pajamos pasiekė 24,407 mlrd. dolerių, t. y. 6,2 % daugiau nei 2021 m. I ketv.

Norėdami suskaidyti šį didžiulį 24 mlrd. dolerių skaičių, žinokite, kad 13,3 mlrd. dolerių iš jų – TSMC, kuri išmušė konkurentus iš vėžių, dėka. Samsung užėmė tolimą antrąją vietą su 4,334 mlrd. dolerių, o SMIC užėmė penktąją vietą su 1,344 mlrd. dolerių, nuolat bandydama sukurti Kiniją lustų gamybos karui su JAV. Nors penktoji vieta pati savaime nėra įspūdinga, reikia atsižvelgti į tai, kad SMIC, siekdama tokių pajamų, išaugo 21,8 % per ketvirtį ir užėmė 5,3 % visos liejyklų rinkos dalies.

Nors bendriems 2021 m. II ketvirčio rodikliams įtakos turėjo kainų kilimas, rekordiniai skaičiai vis tiek yra rekordiniai. Dar neaišku, ar TSMC, “Samsung” ir kiti gamintojai sugebės išlaikyti tokį pagreitį ir 2021 m. III ketvirtį.