Powered by Wetter2.com

Muzika

March 29, 2024

Kiddo.lt

РУССКИЙ ВОЕННЫЙ КОРАБЛЬ, ИДИ НАХУЙ

Naudokite “Windows 11”, kad “Intel” naujuose “Alder Lake” lustuose pasiektumėte didžiausią spartą

Štai gera priežastis atnaujinti “Windows 11”: be naujausios “Microsoft” operacinės sistemos jūsų nešiojamasis kompiuteris negalės išnaudoti visų naujojo “Intel” procesoriaus “Alder Lake” spartos ir akumuliatoriaus funkcijų.

“Windows 11” pasirodys spalio 5 d., t. y. tuo pačiu metu, kaip ir pirmieji kompiuteriai, kuriuose naudojami “Alder Lake” – “Intel” 11-osios kartos “Core” lustų “Tiger Lake” įpėdinis. “Microsoft” pritaikė “Windows 11” pagrindinei “Alder Lake” savybei – našumo ir efektyvumo apdorojimo branduolių deriniui, kuris atitinkamai padidina greitį ir baterijos veikimo laiką. Konkrečiai “Windows” naudoja “Intel Thread Director” įrangą, kuri kruopščiai tikrina kompiuterines užduotis jų vykdymo metu ir nustato, kuris branduolys yra prasmingiausias kiekvienai užduočiai atlikti.

Dėl “Thread Director” palaikymo “Windows” išmaniau prižiūri šimtus skaičiavimo procesų, vadinamų gijomis, kurie šiuolaikiniuose kompiuteriuose vykdomi vienu metu. Tai tarsi traukinių sistemos operatorius, kuris geriau planuoja eismą, žinodamas kiekvieno traukinio greitį ir svarbą.

“Windows 11″ gijų planuotojas daug protingiau dinamiškai parenka tinkamiausią branduolį”, – rugpjūčio mėn. vykusiame pranešime sakė “Microsoft” partnerių plėtros vadovas Mehmetas Iyigunas (Mehmet Iyigun). Tokia priežiūra turi “didžiulę įtaką suvokiamam našumui”.

“Microsoft” nekomentavo, kokia reikšminga bus “Thread Director” nauda.

Dėl “Windows 11” ir “Alder Lake” derinio padidėjusios spartos ir efektyvumo gali būti paskatintas atnaujinimo ciklas tiek įmonėse, kurios dažnai nenoriai atnaujina, tiek tarp vartotojų, kurie gali pasilikti nešiojamuosius kompiuterius, kol bus pasiekta didelė technologijų pažanga.

Našumo patobulinimų vilionė gali padėti “Microsoft” įtikinti nenorinčius klientus atnaujinti “Windows”, užuot leidus senoms versijoms išlikti ilgus metus. Ilgas “Windows XP” ir “Windows 7” gyvavimo laikas praėjusiais dešimtmečiais sukėlė tokių problemų kaip neištaisytos saugumo spragos ir nesuderinamumas su nauja programine įranga.

Jei turite darbui skirtą nešiojamąjį kompiuterį, darbdavio techniniai sprendimai turi įtakos jums, o geresnis veikimas ir akumuliatoriaus veikimo trukmė yra nauda, kurią gali įvertinti kiekvienas IT vadovas.

“Įmonėse [Thread Director palaikymas] gali paspartinti “Windows 11″ diegimą”, – sakė “Techsponential” analitikas Avi Greengartas. Jis pridūrė, kad įmonėms taip pat gali patikti “Windows 11” saugumo, valdymo ir produktyvumo patobulinimai.

Remdamasis savo stebėjimais, “Thread Director” pataria operacinei sistemai, kurios užduotys yra didelio prioriteto našumo branduoliams ir kurios yra mažesnio prioriteto foninės užduotys, kurias galima priskirti našumo branduoliams. Jis iš naujo įvertina savo išvadas, kai įvyksta tokie pokyčiai, kaip naujų užduočių atsiradimas arba senesnės užduoties užbaigimas.

Be to, “Windows 11” patobulinta, kaip kompiuteryje įdiegta programinė įranga perduoda savo poreikius operacinei sistemai, todėl padidėja našumas. Windows jau turėjo programavimo sąsają, kuria naudodamasi programinė įranga galėjo prašyti daugiau išteklių geresniam našumui užtikrinti. Dabar “Windows 11” programinė įranga gali pasakyti, kada ji nori mažiau eikvoti akumuliatorių, teikdama pirmenybę efektyvumui, o ne našumui.

Viena iš programų, kuri pasinaudos efektyvumo galimybe, yra “Microsoft” naršyklė “Edge”, sakė Iyigun.

Bendrovė “Intel” bendradarbiauja su “Linux” programuotojais, kad į šią operacinę sistemą būtų įtrauktas “Thread Director” palaikymas, sakė bendrovė.