Powered by Wetter2.com

Muzika

April 20, 2024

Kiddo.lt

РУССКИЙ ВОЕННЫЙ КОРАБЛЬ, ИДИ НАХУЙ

“Apple” rugsėjo 20 d. išleidžia “iOS 15” ir “iPadOS 15

Po vasarą vykusių beta bandymų “Apple” šiandien oficialiai paskelbė, kad pirmadienį, rugsėjo 20 d., išleis “iOS 15” ir “iPadOS 15”. Atnaujinime yra daug naujų funkcijų ir pakeitimų, pvz., “FaceTime” atnaujinimai, nauji pranešimų pakeitimai ir kt.

Nors šiandienos renginio metu apie tai nebuvo užsiminta, “Apple” pranešime spaudai, skirtame “iPhone 13”, buvo atskleista išleidimo data.

Primename, kad “iOS 15” palaiko visi “iPhone” ir “iPod touch” modeliai, kuriuose veikia “iOS 14”. Tai apima:

“iPhone 6s” ir “6s Plus
iPhone SE (1 kartos)
iPhone 7 ir 7 Plus
iPhone 8 ir 8 Plus
iPhone X
iPhone XS ir XS Max
iPhone XR
iPhone 11
iPhone 11 Pro ir 11 Pro Max
iPhone 12 mini ir iPhone 12
iPhone 12 Pro ir iPhone 12 Pro Max
iPhone SE (2 kartos)
“iPod touch” (7-oji karta)


Nors pirmojoje “iOS 15” versijoje nebus kai kurių funkcijų, pavyzdžiui, “SharePlay”, vis dėlto yra daugybė svarbių naujų funkcijų. Vienas iš svarbiausių pakeitimų – tai vadinamoji “Focus” funkcija, kuri leidžia nustatyti individualias pranešimų ir pradinio ekrano nuostatas.

Dar viena nauja “iOS 15” funkcija – visiškai nauja orų programa, kuri leidžia peržiūrėti viso ekrano orų žemėlapius, kuriuose rodomi krituliai, oro kokybė ir temperatūra. Programėlės “Orai” dizainas taip pat dabar pritaikomas taip, kad būtų rodoma svarbiausia tos vietovės orų informacija, joje yra naujų žemėlapių modulių, atnaujinta 10 dienų prognozė ir nauji grafiniai orų duomenys.

Į “iOS 15” taip pat įtrauktas visiškai naujas “Safari” dizainas, kuris per beta testavimo laikotarpį buvo ne kartą peržiūrėtas. “Safari” supaprastinta skirtukų juosta užima mažiau vietos puslapyje ir plūduriuoja šiek tiek aukščiau ekrano apačios, kur ją lengviau pasiekti. Slinkdama juosta sklandžiai pasislenka ir vėl pasirodo bakstelėjus”, – aiškina “Apple”.