Powered by Wetter2.com

Muzika

April 25, 2024

Kiddo.lt

РУССКИЙ ВОЕННЫЙ КОРАБЛЬ, ИДИ НАХУЙ

Raspberry Pi transliuoja UHF kanalus į kineskopinius televizorius

Tai ne tas pats, kas turėti savo televizijos stotį ir transliuoti “Bibliotekininko Konano” epizodus visiems mieste, tačiau šis “Raspberry Pi” projektas yra geriausias variantas. Jei turite seną kineskopinį televizorių, naudodamiesi Redditor Devicemodder2 CRT TV projektu galite į jį transliuoti vaizdą UHF bangomis. Jis sukurtas naudojant Raspberry Pi Zero ir leidžia suderinamiems kineskopiniams televizoriams, esantiems diapazone, įsijungti iš anksto nustatytą kanalą ir belaidžiu būdu transliuoti vaizdo įrašus.

Sistema remiasi “Micro UHF” analoginio TV siųstuvo mikroschema, kurią už 15 JAV dolerių galima įsigyti “Ali Express”. Šis siųstuvas prijungiamas prie “Pi Zero” galinėje dalyje esančios kompozitinės vaizdo išvesties.

Aukščiau pateiktame paveikslėlyje geltonas laidas yra signalas, oranžinis – 5 V maitinimas, o mėlynas – įžeminimas. Jei dar nenaudojote “Pi Zero” kompozitinio vaizdo išvesties, skaitykite šį straipsnį iš oficialaus “Raspberry Pi” žurnalo “MagPi”, kuriame išsamiai aprašyta, kaip tai veikia “Raspberry Pi Zero”.

Pasak “Devicemodder2”, per 100 pėdų atstumu esantys tik radijo bangomis transliuojami televizoriai gali įsijungti “Raspberry Pi” vaizdo kanalą. Šioje konfigūracijoje sistema perduoda vaizdo išvestį 29 kanalu. Devicemodder2 taip pat paaiškino, kad šiame projekte naudojamas siųstuvas yra sukonfigūruotas tik PAL garsui, tačiau per jį perduodamas signalas yra NTSC. Todėl garso išvesties nėra, tik vaizdo kanalas.

“Devicemodder2” sukūrė šį projektą, kad galėtų išbandyti senus kineskopinius televizorius, kuriuos galbūt norėtų nusipirkti iš taupymo parduotuvių arba vietinių pardavėjų “Craigo sąraše”. Prie “Pi Zero” prijungę “UPS Lite V1.2 UPS Power HAT” su akumuliatoriumi ir siųstuvą, jie gali įsitikinti, kad bet kuris televizorius veikia, neprijungdami “Pi” nei prie maitinimo, nei prie paties televizoriaus.

Kūrėjas taip pat papasakojo, kad “Pi Zero” jie naudoja rodyti nuotraukų galerijas savo kineskopiniuose televizoriuose per UHF. Nesame tikri, koks kadrų dažnis būtų gaunamas vaizdo įrašų atkūrimui ar žaidimams.

Peržiūrėkite originalią temą, kuria dalijamasi “Reddit“, kad iš arčiau susipažintumėte su šiuo protingu “Raspberry Pi” kineskopinių televizorių transliuotoju ir testeriu.