Powered by Wetter2.com

Muzika

March 28, 2024

Kiddo.lt

РУССКИЙ ВОЕННЫЙ КОРАБЛЬ, ИДИ НАХУЙ

“iPadOS 15” leidžia programoms naudoti iki 12 GB operatyviosios atminties aukščiausios klasės “iPad Pro”

Birželį pranešėme, kad nuo “iPadOS 15” “Apple” kūrėjams suteikia galimybę programėlėms skirti daugiau operatyviosios atminties, kad jos galėtų išnaudoti daugiau “iPad” turimos atminties ir veiktų greičiau bei sklandžiau.

“Apple” suteikia kūrėjams galimybę pranešti “iPadOS”, kad tam tikros jų programų funkcijos gali veikti geriau, jei jos turi daugiau sisteminės atminties. Šiuo metu “Apple” riboja atminties kiekį, kurį gali naudoti programėlė, daugiausia siekdama užtikrinti, kad viena programėlė neišnaudotų visos įrenginio atminties ir taip nepakenktų kitoms pagrindinėms sistemos funkcijoms.

Iki šiol turėjome nedaug informacijos apie konkrečias šios teisės detales, įskaitant tai, kiek tiksliai operatyviosios atminties gali prašyti programėlė. Tačiau rugsėjo 20 d. pasirodžius “iPadOS 15”, dabar žinome, kad aukščiausios klasės “iPad Pro M1” programėlės gali naudoti iki dviejų kartų daugiau operatyviosios atminties nei anksčiau.

Nauja informacija pasidalijo grafikos dizaino programos “Artstudio Pro” kūrėjai ir, jų duomenimis, aukščiausios klasės “iPad Pro M1”, kuriame yra 16 GB RAM, programėlės gali prašyti per teisę naudoti iki 12 GB šios turimos atminties. Kituose “M1 iPad Pro” modeliuose, kuriuose yra tik 8 GB RAM, programos gali prašyti iki 6 GB.

Abiem atvejais, net jei programėlė praneša “iPadOS”, kad reikia papildomos atminties, “iPadOS” vis tiek paskiria programėlei 2 GB buferį, be 4 GB, kuriuos turi 16 GB “iPad Pro” modeliai, ir 2 GB laisvos atminties, kurią turi kiti modeliai.

Tikėtina, kad naujasis pakeitimas bus naudingiausias grafiškai intensyvioms programoms, pavyzdžiui, piešimo, modeliavimo, nuotraukų ir vaizdo įrašų redagavimo programoms. Nors papildomas operatyviosios atminties paskirstymas yra sveikintinas, kai kurie naudotojai gali ir toliau teigti, kad “iPadOS” neišnaudoja visų “iPad” techninės įrangos privalumų, ypač kai 11 ir 12,9 colių “iPad Pros” turi M1 lustą.

“Apple” teigia, kad naujoji teisė bus prieinama “palaikomuose įrenginiuose”, o šiuo metu nežinoma, kokie įrenginiai bus palaikomi be naujųjų “iPad Pros”. Pavyzdžiui, šią savaitę “Apple” išleido naują “iPad mini” ir naują bazinį devintosios kartos “iPad” su atitinkamai 4 GB ir 3 GB RAM. Mažai tikėtina, kad “Apple” leis šiems naujiems modeliams programoms prašyti didesnės nei sistemos riba operatyviosios atminties, nes tai gali turėti įtakos pagrindinėms “iPadOS” funkcijoms.

“iPadOS 15”, į kurią įtraukta galimybė bet kurioje pagrindinio ekrano vietoje patalpinti valdiklius, patobulinta daugiaprogramės užduoties atlikimo patirtis, “Live Text” ir kt., bus pristatyta kartu su “iOS 15”, “watchOS 8” ir “tvOS 15” pirmadienį, rugsėjo 20 d.