Powered by Wetter2.com

Muzika

March 28, 2024

Kiddo.lt

РУССКИЙ ВОЕННЫЙ КОРАБЛЬ, ИДИ НАХУЙ

“Samsung One UI 4 Beta” peržiūra: funkcijų rinkinys

Vienas smagiausių metų laikų – beta versijos laikotarpis prieš pasirodant naujai “Android” versijai. “Android 12” beta versija yra viena klaidingiausių beta versijų per pastaruosius metus, greičiausiai dėl esminio vartotojo sąsajos pertvarkymo – “Material You”. Nebuvome tikri, kiek “Material You” iš tikrųjų bus panaudota “One UI” šiais metais, tačiau “Samsung” iš tiesų pasinaudojo daugeliu “Google” užuominų ir pabandė jas sujungti į nuoseklią “One UI 4”.

Taip pat nesitikėjome, kad šią beta versiją pamatysime iki stabilios “Android 12” versijos išleidimo, tačiau “Samsung” antradienio rytą ją išleido. Kaip ir tūkstančiai kitų “Samsung” naudotojų, aš atsikėliau anksti ryte, uždarinėjau ir vėl atidarinėjau programą “Samsung Members”, kol ji parodė registracijos banerį. Mano bendradarbiai Jerry Hildenbrandas, Alexas Dobie ir aš visi sugebėjome įdiegti “One UI 4” beta versiją į savo S21.

Dabar su ja praleidome dvi dienas ir tai tikrai yra nebaigtas kurti rinkinys, kurio neturėtumėte įkelti į savo S21, nebent turite atsarginį telefoną. Tačiau “Samsung” iš tikrųjų dalį “Material You” atliko geriau nei “Google”, todėl vienas geriausių “Android” telefonų tapo dar geresnis – jei jums pasiseks.

“Samsung One UI 4 Beta” naujovės ir privalumai

“One UI” visada aiškiai skyrėsi nuo “Google” “Android” vizijos, tačiau “One UI 4” “Samsung” skolinasi daugiau, nes joje įdiegta “Material You”. Kai kurios iš šių užuominų puikiai dera su “Material You”, pavyzdžiui, platesni ryškumo slankikliai ir kai kurie submeniukai, kurie yra beveik identiški mano “Pixel 5a” “Android 12” beta versijai.

Tačiau kitos užuominos turi tiek pat “Apple” įtakos, kiek ir “Material You”; “One UI 4” valdikliai atrodo puikiai, tačiau jie labiau primena “iOS 14” nei “Android 12”. Tačiau jie iš tikrųjų yra čia ir veikia gerai, o tai yra daugiau nei dabar galime pasakyti apie “Pixel” beta versiją. Tiesą sakant, “Google Keep”, “Google Calendar” ir “Digital Wellbeing” turėtų imti pavyzdį iš “Samsung” valdiklių.

Norėčiau, kad šie valdikliai perimtų spalvas iš sistemos temos, kaip tai turėtų daryti “Material You” valdikliai, net jei mums tektų eiti per “Good Lock” arba “Theme Park”, bet galbūt tai bus parodyta atnaujinime. Dabar bent jau galime nustatyti trečiųjų šalių piktogramų paketus iš “Google Play” ir kitų šaltinių, o ne tik tuos, kurie yra “Galaxy Store”, net jei tai turime daryti per “Temų parką”.

One UI 4 (kol kas) nematome daug kitų “Material You” patobulinimų, tačiau pranešimų skydelis suteikia mums geriausią iš abiejų pasaulių: pranešimai sudaro nuoseklesnį bloką, ryškumo slankiklis yra storesnis, ir mes vis dar gauname šešis greitųjų nustatymų nuorodų apskritimus vietoj keturių didesnių mygtukų, su kuriais įstrigo “Pixels”. Be to, greta fotoaparato ir mikrofono prieigos nuorodų atsirado greitasis nustatymas “Extra Dim”. Paskutinė pastaba apie pranešimus: man pasirodė, kad sutrumpintus pranešimus šiek tiek sunkiau perskaityti, todėl sistemos šrifto nustatymuose įjungiau paryškinimą, kad tai atsvertų.

Būsenos juostoje rodomi taškai, rodantys, kada naudojami mikrofonai ar kameros, o jei norite peržiūrėti prieigos istoriją, tai galėsite padaryti nustatymų programos dalyje “Privatumas”. Jei norite peržiūrėti laiko juostą, turite bakstelėti Privatumas > Rodyti viską > Kamera / mikrofonas / vieta, taigi taip, čia yra; tik tai nėra labai intuityvu.

Kalbant apie “Nustatymus”, ten taip pat dar neįvyko daug vizualinių pokyčių. Kai kurie submeniukai yra identiški “Pixel beta” versijai, tačiau dabar tai yra mozaika, todėl sunku pasakyti, ar “Samsung” nebaigė temizuoti visų šių naujų meniu, ar tiesiog neatnaujino visų senųjų meniu pagal naująjį stilių.

Nors beta versijos metu “Android 12” garsumo slankiklis sulaukė nemažai dėmesio, “Samsung” laikosi dabartinio dizaino. Tai reiškia, kad norėdami greitai perjungti garsą / vibraciją / nutildymą turėsite eiti į greitąsias nuostatas.

Nustatymų programėlėje yra keletas nedidelių papildymų, pradedant galimybe nustatyti įkrovimo ribas, kad pailgėtų akumuliatoriaus tarnavimo laikas, ir baigiant tuo, kad amerikietiškajame S21 pagaliau įjungta eSIM. eSIM yra privatumo centras, kuriame galite stebėti ir valdyti kamerą, mikrofoną, buvimo vietą ir prieigą prie iškarpinės viso įrenginio arba atskirų programų pagrindu.

Tačiau kaip “One UI 4” iš tikrųjų veikia “Galaxy S21”? Na, sklandžiai ir iš tikrųjų šiek tiek greičiau nei prieš mėnesį. Atrodo, kad viskas veikia sparčiau, ir man labai patinka papildomas pritemdytas režimas. Akumuliatoriaus veikimo trukmė atrodo maždaug tokia pati kaip anksčiau, bet tuo įsitikinti prireiks savaičių.

Laimei, nesusidūriau su jokiais dideliais gedimais ar ryšio problemomis, bet, atrodo, esu išskirtinis atvejis, nes beta programinė įranga reiškia beta klaidų gausą.

“Samsung One UI 4 Beta”, ką dar reikia ištaisyti

Tai buvo pirmoji “Samsung” beta versija, kurioje nebuvo pažeista “SafetyNet”, tačiau, deja, “Google Pay” vis dar mato ją kaip įsišaknijusį įrenginį ir išjungia “GPay” “One UI 4 Beta” versijoje. “Samsung” žino apie šią problemą ir bando ją ištaisyti. Kai kuriems naudotojams tai bus didelė kliūtis, todėl ketinu ją pašalinti, jei tai jums trukdo spręsti problemą.

Kalbant apie sistemos stabilumą, “One UI 4 Beta” turi tiek pat klaidų, kiek šią vasarą turėjo “Android 12 Beta 3”, jei ne šiek tiek daugiau. Nors jau turime keletą naujosios vartotojo sąsajos pavyzdžių, didžioji jos dalis dar nėra iš tikrųjų sukurta. Nauji saugumo nustatymai yra gražūs, bet taip pat gali palikti jus visiškai izoliuotus, kol suprasite, kad turite iš naujo įjungti pranešimus kiekvienai jūsų naudojamai programėlei.

Kelias valandas galvojau, kodėl mano S21 kas penkias minutes neišsijungia su kokiu nors beprasmišku pranešimu. Tada supratau, kad negaunu pranešimų iš “Gmail”, “Twitter”, “Reddit”, “Slack” ar dar ko nors. Kai kurie naudotojai netgi pranešė, kad negauna pranešimų apie tekstinius pranešimus, kol vieną kartą nuėję į programą pamatė, kad neperskaityti pranešimai tiesiog kaupiasi, o pranešimai buvo išjungti.

Kai kuriems naudotojams buvo dar blogiau: po beta versijos įdiegimo jų telefonas apskritai negaudavo jokio signalo, kol jie neįdėdavo kito operatoriaus SIM kortelės, neperkraudavo telefono, kad jis atitiktų to operatoriaus reikalavimus, ir tada vėl neįdėdavo savo SIM kortelės. Taip nutiko ir Jerry; jis galiausiai gamykliniu būdu iš naujo nustatė savo telefoną be SIM kortelės, o kai baigėsi pradinė sąranka, įdėjo SIM kortelę.

Mano S21 tikrai nebuvo jokių programėlių gedimų, o tai labai skiriasi nuo Jerry ir Alexo, kurie pastebėjo programėlių gedimus į kairę ir į dešinę, kol neatliko gamyklinio atstatymo. Tai sėkmės reikalas, bet tikimybė, kad jūsų telefoną ištiks bloga beta klaida, yra daug didesnė nei ankstesniais metais.

Be to, “Samsung” vis dar atnaujina ir modernizuoja savo programėles ir funkcijas, kad jos palaikytų “Android 12”, todėl kilo problemų dėl “Samsung Health” ir kitų pirmosios šalies programėlių. Vienintelis rimtesnis sutrikimas buvo susijęs su “Theme Park”; turėjau sukurti visiškai naujas temas, kad jos tinkamai veiktų “One UI 4”, o jei bandysite pakeisti piktogramų paketo spalvą ar formą, programa 100 % atvejų sutriks. Bent jau galite nustatyti trečiosios šalies piktogramų paketą, kad nereikėtų nuolat žiūrėti į tas kvailas voveres.

Pirmąją dieną kelis kartus susidūriau su viena klaida, nors nuo to laiko ji dar nepasireiškė: navigacija gestais tapdavo nereaguojanti. Negalima grįžti atgal, grįžti namo, nieko. Viskas, ką galėjau padaryti, tai atidaryti pranešimų šešėlį, įeiti į Nustatymai, tada grįžti į trijų mygtukų juostą ir vėl naudoti gestų navigaciją, kad vėl ją paleisčiau. Jei taip nutinka ir jums, nustatymas yra skyriuje Ekranas > Navigacijos juosta.

“Samsung One UI 4 Beta”, kas bus toliau

“Samsung” nepateikė konkretaus beta versijos atnaujinimų tvarkaraščio, tačiau teigė, kad ketina išleisti “One UI 4”, skirtą “Galaxy S21” serijai, iki metų pabaigos. Nežinome, kokių atnaujinimų beta versija sulauks nuo dabar iki to laiko, nes naudotojai praneša apie problemas, o “Samsung” toliau baigia kurti naująją vartotojo sąsają ir funkcijas.

Tikėkimės, kad beta versija bus išplėsta ir į kitus įrenginius; “Galaxy Z Fold 3” ir “Z Flip 3” ypač praverstų atvira beta versija, kurioje “Samsung” galėtų išbandyti kai kuriuos patobulinimus, kaip veikia daugialypiai langai, programėlių mastelis ir perėjimas iš viršelio ekrano į vidinį ekraną.

Pradėti nuo S21 serijos buvo visiškai teisingas sprendimas; ji išleista pakankamai seniai, kad būtų pakankamai daug naudotojų, norinčių išbandyti 800-1 200 JAV dolerių kainuojančio telefono beta versiją. Tiems iš mūsų, kurie nepastebi tokių didelių klaidų, kaip kiti – atsiprašau, Alex ir Jerry – mano S21 iš tikrųjų tapo sklandesnis ir greitesnis nei prieš mėnesį.

Jei tikėjotės prisijungti prie beta versijos, ji uždaryta naujiems nariams. Tikimės, kad ji vėl bus atidaryta, kai kitą kartą bus atnaujinta beta versija arba kai naudotojai pasitrauks iš beta versijos ir pereis prie stabilesnės programinės įrangos. Kadangi “Google Pay” neveikia, o rimtų klaidų yra daugiau nei ankstesnėse beta versijose, tikėtina, kad daugiau naudotojų nei įprastai paliks laivą. Stebėkite “Samsung” One UI 4 beta giją, kada vėl prasidės registracija.

Kol kas ir mano S21, ir mano “Pixel 5a” naudoja beta programinę įrangą, todėl ketinu ją keisti, ieškodamas nelygių briaunų, kurias reikia išlyginti. Taip pat bandysiu pažiūrėti, kaip gražiai galiu padaryti, kad “One UI 4” atrodytų su “Theme Park”, nes atrodo, kad negausime dinaminės spalvų sistemos, kurią turės “Pixels”.