Powered by Wetter2.com

Muzika

March 29, 2024

Kiddo.lt

РУССКИЙ ВОЕННЫЙ КОРАБЛЬ, ИДИ НАХУЙ

Kas yra “Apple” keraminis skydas? Paaiškinta “iPhone” apsaugos technologija

“iPhone” yra labai brangūs ir šiek tiek trapūs prietaisai, tačiau “Apple” naujausiuose modeliuose pridėjo funkciją, kuri padės apsaugoti jūsų investicijas, pavadintą “Ceramic Shield”.

Tai ekrano apsauga, kuri yra alternatyva daugelyje “Android” išmaniųjų telefonų naudojamam “Gorilla Glass” stiklui.

Keraminis skydas yra skirtas tik “Apple” telefonams (konkrečiai “iPhone 12” ir “iPhone 13” serijoms) ir “Apple” apie jį pateikė nemažai teiginių, tačiau kas tiksliai yra “Ceramic Shield”? Ir kiek jis iš tikrųjų geras? Skaitykite toliau ir gilinkitės į šią technologiją.

Iš ko pagamintas keraminis skydas?

“Ceramic Shield” gamina “Corning” (ta pati bendrovė, kuri gamina ir “Gorilla Glass” stiklą), ir jis gaminamas į stiklą įterpiant keramikos nanokristalus, taikant kristalizacijos procesą aukštoje temperatūroje.

Be to, “Ceramic Shield” taip pat naudoja dvigubą jonų keitimą, kuris iš esmės reiškia jonų dydžio padidinimą, kad jie būtų tvirtesni.

Šių dviejų dalykų derinys užtikrina tvirtesnį stiklą, kuris yra atsparesnis smūgiams ir įbrėžimams, taip pat yra didesnė tikimybė, kad jis išliks vientisas (o ne suskils), jei bus pažeistas.

Tačiau tai neįprasta konstrukcija, nes paprastai ekranuose nenaudojama keramika. Tikriausiai taip yra bent iš dalies dėl to, kad ji paprastai nėra tokia skaidri kaip įprastas stiklas, tačiau šiuo atveju tai nesukėlė problemų, nes jos konstrukcijoje naudojami keramikos kristalai yra mažesni už šviesos bangos ilgį – kitaip tariant, visiškai maži.

Kiek tvirtas yra “Ceramic Shield”?

“Apple” tvirtina, kad “Ceramic Shield” yra tvirtesnis už bet kurį kitą išmaniojo telefono stiklą ir kad jis keturis kartus geriau apsaugo nuo kritimo nei ankstesni “iPhone”.

Deja, bendrovė nepateikė konkretesnių duomenų, bet jei šie teiginiai teisingi, tuomet “Ceramic Shield” yra geriausia integruota išmaniojo telefono ekrano apsauga, kokią tik galite gauti.

Kaip “Ceramic Shield” lyginamas su “Gorilla Glass Victus”?

“Gorilla Glass Victus” (naudojamas “Samsung Galaxy S21” asortimente) yra naujausia ir geriausia “Gorilla Glass” stiklo versija rašymo metu, todėl tai yra pagrindinis keraminio skydo konkurentas, nors abu juos gamina “Corning”.

Atsižvelgiant į tai, kad “Apple” teigia, jog “Ceramic Shield” yra tvirtesnis už bet kurį kitą išmaniojo telefono stiklą, tikėtina, kad tai apima ir “Gorilla Glass Victus”, tačiau skirtumas gali būti nedidelis.

“Corning” teigia, kad “Gorilla Glass Victus” yra tvirčiausia kada nors pagaminta “Gorilla Glass” stiklo versija, kuri yra du kartus atsparesnė įbrėžimams nei “Gorilla Glass 6” ir keturis kartus atsparesnė nei konkuruojantys aliumosilikatiniai stiklai (tai yra “Gorilla Glass” stiklo tipas, bet ne tas pats, kaip “Ceramic Shield”).

Taip pat teigiama, kad “Gorilla Glass Victus” užtikrina apsaugą nuo kritimo iš dviejų metrų aukščio, o tai, matyt, reiškia, kad “Ceramic Shield” taip pat gali atlaikyti kritimą bent iš tokio aukščio.