Powered by Wetter2.com

Muzika

March 28, 2024

Kiddo.lt

РУССКИЙ ВОЕННЫЙ КОРАБЛЬ, ИДИ НАХУЙ

“Mac Studio”: Viskas, ką reikia žinoti apie funkcijas, specifikacijas, kainą ir dar daugiau

“Mac Studio”: Svarbiausi dalykai

  • Kainos prasideda nuo 1 999 JAV dolerių
  • Galimos konfigūracijos su “M1 Max” ir “M1 Ultra” lustais
  • Iki 128 GB unifikuotos atminties
  • Iki 8 TB SSD
  • Išleidimo data: išankstiniai užsakymai kovo 8 d., galima įsigyti kovo 18 d.

Dizainas

Paprastai tariant, naujojo “Mac Studio” dizainas primena vienas ant kito sudėtų “Mac mini” kompiuterių trijulę. Jis yra tokio pat fizinio dydžio kaip ir populiarusis “Apple Mac mini”, tačiau yra gerokai aukštesnis, kad viduje būtų galima įrengti aušinimo sistemą, reikalingą “M1 Max” ir “M1 Ultra” lustams.

Nors “Mac Studio” yra didesnis už “Mac mini”, jo konstrukcija yra įspūdingai maža, atsižvelgiant į viduje esančios galios kiekį. “Apple” teigia, kad kompiuterių plotas yra tik 7,7 colio, o aukštis – tik 3,7 colio. Jis turi visiškai aliumininį korpusą su užapvalintais kraštais ir juodu “Apple” logotipu viršuje.

Jame įdiegta, kaip “Apple” apibūdina, “naujoviška šiluminė konstrukcija” su dvipusių ventiliatorių sistema. “Mac Studio” korpuso nugarėlėje ir apačioje rasite daugiau kaip 4000 perforacijų, kurios, pasak “Apple”, padeda nukreipti orą per vidinius komponentus aušinimo tikslais.

“Mac Studio” galima įsigyti tik sidabrinės spalvos. Kartu su “Mac Studio” paskelbimu “Apple” taip pat išleido naujas sidabro ir juodos spalvos “Magic Keyboard” su “Touch ID”, “Magic Mouse” ir “Magic Trackpad” versijas. Jos skirtos derinti su “Mac Studio” ir kartu su “Studio Display”, tačiau parduodamos atskirai.

Jungtys

“Mac Studio” turi platų prievadų ir jungčių pasirinkimą – daugiau nei bet kuris kitas naujausias “Apple” stalinis kompiuteris. Štai prievadai, kuriuos rasite “Mac Studio” nugarėlėje:

  • Keturi “Thunderbolt 4” prievadai
  • 10Gb Ethernet lizdas
  • Du USB-A prievadai
  • Vienas HDMI prievadas
  • Pro garso ausinių lizdas

“Mac Studio” priekyje rasite dvi USB-C jungtis, kad galėtumėte lengvai prisijungti. “Mac Studio” konfigūracijose, kuriose naudojama “M1 Pro Max” mikroschema, šių prievadų USB-C jungčių sparta yra 10 Gb/s. Tačiau “Mac Studio” konfigūracijos su “M1 Ultra” palaiko “Thunderbolt 4” jungtį 40 Gb/s sparta.

Priekinėje “Mac mini” pusėje taip pat rasite SD kortelės lizdą. “Apple” teigia, kad tai UHS-II SD kortelės lizdas, o tai reiškia, kad jis palaiko iki 312 MB/s greitį.

Galiausiai “Mac Studio” taip pat palaiko kai kuriuos naujausius belaidžio ryšio stendus. Tai “WiFi 6” ir “Bluetooth 5.0”.

Specifikacijos

Tačiau “Mac Studio” iš tikrųjų spindi savo našumo galimybėmis. “Apple” parduoda “Mac Studio” su dviem skirtingais lustais: “M1 Max” ir “M1 Ultra”. Anksčiau “M1 Max” buvo galima įsigyti 2021 m. išleistuose 14 ir 16 colių “MacBook Pro” modeliuose, tačiau “M1 Ultra” yra visiškai naujas lustas, kurį (nuo išleidimo dienos) galima įsigyti tik “Mac Studio”.

M1 Ultra iš esmės yra du M1 lustai, sujungti naudojant technologiją, kurią “Apple” vadina “Ultra Fusion”. “Apple” teigia, kad tai leidžia sukurti lustą, turintį 114 mlrd. tranzistorių, o tai yra “daugiausiai kada nors buvusių asmeninio kompiuterio luste”.

Kokį našumą tai užtikrina? “Apple” pateikia gana įspūdingą statistiką, susijusią su “M1 Ultra” ir “Intel” lustais:

  • Iki 3,8 karto didesnis procesoriaus našumas nei sparčiausio 27 colių “iMac” su 10 branduolių procesoriumi.
  • Iki 90 proc. didesnis procesoriaus našumas nei “Mac Pro” su 16 branduolių “Xeon” procesoriumi.
  • Iki 60 proc. spartesnis CPU našumas nei “Mac Pro” su 28 branduolių procesoriumi.
  • Iki 4,5 karto spartesnis grafikos našumas nei 27 colių “iMac” ir iki 80 proc. spartesnis nei sparčiausios šiuo metu turimos “Mac” vaizdo plokštės.
  • Iki 12 kartų spartesnis nei 27 colių “iMac” ir iki 5,6 karto spartesnis nei 28 branduolių “Mac Pro” perkoduojant vaizdo įrašus.

“Apple” teigia, kad realiame pasaulyje šis “M1 Ultra” lustas gali atkurti 18 8K “ProRes 422” vaizdo įrašų srautų – to “negali padaryti joks kitas kompiuteris pasaulyje”.

Konfigūracijos ir kainos

Bazinio modelio “Mac Studio”, kainuojančio 1999 JAV dolerių, specifikacijos yra tokios:

  • “M1 Max” lustas su 10 branduolių CPU, 24 branduolių GPU ir 16 branduolių Neural Engine.
  • 32 GB RAM
  • 512 GB SSD saugykla

Bazinio modelio “Mac Studio” su “M1 Ultra” lustu kaina prasideda nuo 3 999 JAV dolerių ir pasižymi šiomis specifikacijomis:

  • “M1 Ultra” lustas su 20 branduolių centriniu procesoriumi, 48 branduolių grafiniu procesoriumi ir 32 branduolių neuroniniu varikliu
  • 64 GB RAM
  • 1 TB SSD saugykla

Kaip įprasta, šios konfigūracijos iš esmės yra keičiamos viena kita, todėl galite atnaujinti tam tikrus “Mac Studio” aspektus, bet ne viską. Didžiausias galimas unifikuotos atminties kiekis yra 128 GB, o didžiausias SSD saugyklos kiekis – 8 TB.

Kas yra dėžutėje?

“Mac Studio”, kaip ir “Mac mini”, turi gana mažai priedų. Dėžutėje, nepriklausomai nuo pasirinktos konfigūracijos, rasite tik patį “Mac Studio” ir maitinimo laidą.

Tai reiškia, kad turėsite atsinešti savo klaviatūrą, pelę ir (arba) manipuliatorių, ekraną ir kitus periferinius įrenginius, kurių jums gali prireikti arba kurių norite. Laimei, “Apple” išleido naują “Studio Display”, kuris papildo “Mac Studio”, tačiau jis yra šiek tiek brangesnis – bazinės konfigūracijos variantas kainuoja 1599 JAV dolerius.

Apibendrinimas

“Mac Studio” yra neįtikėtinai įdomus “Apple Mac” linijos papildymas vykstant perėjimui nuo “Intel” prie “Apple Silicon”. Tiesą sakant, tai yra kompiuteris, kurio “Apple” greičiausiai nebūtų galėjusi išleisti naudodama “Intel” procesorius dėl šiluminių problemų.

Šis kompiuteris taip pat yra keistoje dabartinės “Apple” “Mac” kompiuterių linijos vietoje, nes yra aukštesnės klasės “Mac mini” variantas ir mažesnė “Mac Pro” versija su “Apple Silicon” procesoriumi. Dar viena įdomi smulkmena yra ta, kad (šiuo metu?) “Apple” linijoje nėra 27 colių kompiuterio. Tai reiškia, kad jei norite galingesnio nei M1 “Apple Silicon” stalinio kompiuterio, geriausia išeitis – naujasis “Mac Studio”, suderintas su naujuoju “Studio Display”.