Powered by Wetter2.com

Muzika

September 12, 2024

Kiddo.lt

РУССКИЙ ВОЕННЫЙ КОРАБЛЬ, ИДИ НАХУЙ

„Apple“ pristatė ‚iPhone 16‘ ir ‚iPhone 16 Plus‘ su veiksmo mygtuku, kameros valdymu ir dar daugiau

„Apple“ paskelbė apie 6,1 colio ‚iPhone 16‘ ir 6,7 colio ‚iPhone 16 Plus‘, o pagrindinė nauja funkcija – kameros valdymas prietaisų šone.

Kaip ir buvo kalbama, fotoaparato valdymo mygtukas yra po įjungimo mygtuku ir jį paspaudus arba perbraukus galite valdyti įvairias fotoaparato programėlės funkcijas. Valdiklis yra vienoje plokštumoje su iPhone rėmeliu ir suteikia haptinį grįžtamąjį ryšį. Paspaudus „Camera Control“ paleidžiama „Camera“ programėlė, o jį laikant pradedamas vaizdo įrašymas. Fotoaparato valdikliu taip pat galite greitai pasiekti priartinimo ir kitas funkcijas per naują ekrano perdangą.

Tarp kitų funkcijų – pernai „iPhone 15 Pro“ modeliuose pristatytas „Action“ mygtukas, „smarkiai padidintas“ baterijos veikimo laikas, ryškesni ir patvaresni ekranai, „Wi-Fi 7“ palaikymas ir A18 lustas su iki dviejų kartų spartesniu 16 branduolių „Neural Engine“, skirtu „Apple Intelligence“. Įrenginiai turi spalvotą galinį stiklą – galima rinktis gyvybingą ultramarino, arbatinės, rožinės, baltos ir juodos spalvų apdailą.

Apple teigia, kad A18 lustas užtikrina iki 30 % didesnį procesoriaus našumą, palyginti su ankstesnės kartos „iPhone 15“ ir „iPhone 15 Plus“ įrenginiuose naudotu „A16 Bionic“ lustu. Mikroschema palaiko aparatūros pagreitintą spindulių sekimą, kad pagerintų grafikos atvaizdavimą žaidimuose.

„Apple Intelligence“ galima naudoti ‚iPhone 16‘ ir ‚iPhone 16 Plus‘, o tai reiškia, kad generatyvinės dirbtinio intelekto funkcijos bus palaikomos visoje ‚iPhone 16‘ linijoje, nes anksčiau jos buvo prieinamos tik ‚iPhone 15 Pro‘ ir ‚iPhone 15 Pro Max‘. Naujasis kameros valdymas įrenginiuose veiks su nauja „Visual Intelligence“ funkcija, kuri leidžia gauti išsamią informaciją apie fotoaparato vaizdo ieškiklyje esančius daiktus – restoraną, dviratį, dokumentą ar augintinį.
iPhone 16 ir iPhone 16 Plus turi vertikaliai išdėstytas galines kameras, įskaitant 48 megapikselių pagrindinę kamerą, kuri dubliuojasi kaip 12 megapikselių teleobjektyvo kamera, ir 12 megapikselių itin plačiakampis fotoaparatas. Vertikaliai išdėstytos kameros gali būti sujungtos ir kartu fiksuoti erdvines nuotraukas ir vaizdo įrašus, kuriuos galima atkurti „Apple Vision Pro“ ausinėse.

JAV „iPhone 16“ ir „iPhone 16 Plus“ kaina prasideda nuo 799 ir 899 JAV dolerių, atitinkamai su 128 GB bazine atmintimi. Įrenginius galima iš anksto užsisakyti šį penktadienį, rugsėjo 13 d., o prekyboje jie pasirodys penktadienį, rugsėjo 20 d.