Powered by Wetter2.com

Muzika

May 17, 2024

Kiddo.lt

РУССКИЙ ВОЕННЫЙ КОРАБЛЬ, ИДИ НАХУЙ

Šiais metais ES “iPad” pasirodys “Sideloading”, trečiųjų šalių naršyklių varikliai ir kt.

Šios savaitės pradžioje Europos Komisija paskelbė, kad “iPadOS”, kaip ir “iPhone” bei “App Store”, Europos Sąjungoje yra priskirta prie “gatekeeping” platformų.

Šiandien paskelbtame naujame kūrėjų pranešime “Apple” pripažino šį pokytį ir patvirtino, kad vėliau šį rudenį “iPad” bus įdiegtos tokios funkcijos kaip alternatyvios programų prekyvietės, trečiųjų šalių naršyklių varikliai ir kt.

Šiais metais “iPad” laukia pokyčiai

Tos pačios verslo sąlygos, kurios taikomos “iPhone” DMA pakeitimams, bus taikomos ir “iPad”. Tai apima ir pagrindinių technologijų mokestį (kuris šiandien taip pat peržiūrimas). Įraše savo kūrėjų svetainėje “Apple” patvirtino:

Šią savaitę Europos Komisija pagal Skaitmeninių rinkų įstatymą “iPadOS” paskyrė “gatekeeper” platforma. Kaip reikalaujama, “Apple” vėliau šį rudenį į “iPadOS” perkels naujausius mūsų “iOS” pakeitimus, skirtus programoms Europos Sąjungoje (ES). Kūrėjai gali pasirinkti, ar priimti alternatyvias verslo sąlygas programėlėms ES, į kurias bus įtrauktos šios papildomos “iPadOS” galimybės ir parinktys, ar likti prie esamų “Apple” sąlygų.

Europos Komisija suteikė “Apple” šešis mėnesius, kad “iPadOS” atitiktų Skaitmeninių rinkų įstatymo gaires. Tai reiškia, kad galime tikėtis, jog pakeitimai “iPadOS” bus įdiegti ne vėliau kaip lapkričio mėn.

Kokios funkcijos dėl šių pakeitimų bus prieinamos “iPad” naudotojams Europos Sąjungoje? Čia pateikiame jų paskirstymą:

Galimybė įdiegti trečiųjų šalių programėlių prekyvietes ir atsisiųsti programėles iš trečiųjų šalių programėlių prekyviečių.

Trečiųjų šalių naršyklių variklių palaikymas.Naujas “Safari” raginimas, kuriame naudotojų prašoma pasirinkti numatytąją naršyklę.

Leidimas, naudotojams atsisiųsti programėles iš kūrėjo svetainės.

Iš pradžių šios funkcijos buvo skirtos tik “iPhone”, nes Europos Sąjunga nusprendė, kad “iOS”, o ne “iPadOS”, yra vartų sargų platforma. Tuo metu “Apple” buvo įtikinusi ES, kad “iPadOS” “iPad” yra visiškai kita platforma. Vėliau ES pakeitė savo mintį, nors techniškai “iPad” neatitinka DMA nustatytos aktyvaus naudotojo ribos.