Powered by Wetter2.com

Muzika

May 19, 2024

Kiddo.lt

РУССКИЙ ВОЕННЫЙ КОРАБЛЬ, ИДИ НАХУЙ

Pranešama, kad “Apple” “Google” serveriuose saugo daugiau nei 8 milijonus terabaitų “iCloud” duomenų

“Apple” smarkiai padidino “iCloud” naudotojų duomenų, kuriuos saugo “Google Cloud”, kiekį, praneša “The Information”.

Ataskaitoje teigiama, kad “Apple” “Google” serveriuose saugo daugiau nei aštuonis milijonus terabaitų duomenų. Gegužės viduryje pranešta, kad “Apple” šiais metais “Google” debesijos duomenų saugojimo paslaugoms išleido apie 300 mln. dolerių, t. y. maždaug 50 % daugiau nei 2020 m. Teigiama, kad “Apple” yra didžiausia “Google Cloud” korporacinė klientė, lenkianti kitus aukšto lygio klientus, pavyzdžiui, “Spotify”.

Akivaizdu, kad “Google Cloud” darbuotojai netgi suteikė “Apple” vidinį kodinį pavadinimą, kuriuo užsimenama apie jos, kaip kliento, dydį: “Bigfoot”.

“Apple”, saugodama “iCloud” naudotojų duomenis, pavyzdžiui, nuotraukas ir žinutes, remiasi savo duomenų centrais ir trečiųjų šalių debesų saugyklų paslaugomis, pavyzdžiui, “Google Cloud” ir “Amazon Web Services”. Užtikrindama aukštą saugumo lygį, “Apple” neteikia trečiųjų šalių debesų saugyklų teikėjams savo serveriuose saugomų naudotojų duomenų iššifravimo raktų.

Ataskaitoje spėjama, kad tai, jog “Apple” vis dažniau naudojasi “Google Cloud” paslaugomis, rodo, kad didėjantys bendrovės debesijos saugyklų reikalavimai viršijo jos galimybes kurti ir valdyti savo duomenų centrus, reikalingus gautiems duomenims tvarkyti.