Powered by Wetter2.com

Muzika

September 16, 2024

Kiddo.lt

РУССКИЙ ВОЕННЫЙ КОРАБЛЬ, ИДИ НАХУЙ

“Microsoft” sulankstomas “Surface Duo 2” siekia ištaisyti visas originalo klaidas

Pernai išleistas “Microsoft” “Surface Duo” buvo drąsus žingsnis. Dviejų ekranų sulankstomas telefonas buvo įdomus, bet tai nereiškia, kad jis buvo geras. Su naujuoju “Surface Duo 2” “Microsoft” padvigubina geresnes specifikacijas, kuriomis siekiama pagerinti visas problemas, kurias turėjome su originalu.

“Surface Duo” dizainas buvo netobulas, tačiau buvo kažkas elegantiško jo dviejuose itin plonuose ekranuose, kuriuos skyrė naujoviškas lankstas su puikiu balansu. Tačiau atrodo, kad originalus “Surface Duo” buvo kuriamas taip ilgai, kad, kai jis pasirodė, jo specifikacijos ir kameros jau buvo pasenusios paleidimo metu.

Su “Surface Duo 2” “Microsoft” pagaliau pridėjo pavyzdines specifikacijas (dažniausiai), kurių reikia, kad telefonas su dviem ekranais atitiktų savo viziją – ir kad būtų verta sumokėti 1 500 JAV dolerių. Yra “Qualcomm Snapdragon 888” lustas (nuo SD855 praėjusių metų modelyje), 8 GB operatyviosios atminties (nuo 6 GB) ir atminties parinktys nuo 128 GB iki 512 GB.

“Microsoft” taip pat pridėjo NFC, kuris šiais laikais turėtų būti standartinė visų telefonų funkcija, ir 5G ryšio palaikymą. Visiškai atidarytas “Surface Duo 2” yra vos 0,21 colio storio ir “Microsoft” teigia, kad tai ploniausias 5G mobilusis įrenginys rinkoje.

“Duo 2” taip pat labai patobulinta kamera. Viduje “Microsoft” pridėjo naują 12 MP asmenukių kamerą kartu su didžiuliu nauju galinės kameros moduliu su trimis lęšiais – 12 MP pagrindine kamera, 16 MP itin plačia kamera ir 12 MP teleobjektyvo kamera su 2 kartus optiniu priartinimu. Tai suteikia “Duo 2” daug geresnių nuotraukų, palyginti su konkuruojančiais pavyzdiniais telefonais, nors galinės kameros modulio dydis turi trūkumų, nes “Duo 2” negalima visiškai atverti 360 laipsnių kampu, kaip tai būtų galima padaryti naudojant “2-in-1” įrenginį.

“Duo 2” atrodo kaip labiau ištobulintas prietaisas. “Microsoft” išlygino kai kurias aštrias originalo briaunas, todėl “Duo 2” daug maloniau laikyti, atidaryti ir uždaryti. Telefono pirštų atspaudų jutiklis taip pat integruotas į užrakto mygtuką. Ir nors “Duo 2” yra maždaug tokio pat dydžio kaip ir pirmtakas, “Microsoft” sumažino jo rėmelius ir pridėjo šiek tiek didesnius 5,8 colio 1344 x 1892 AMOLED jutiklinius ekranus su 90 Hz atnaujinimo dažniu abiejose pusėse, todėl galima mėgautis dar didesne ekrano erdve.

“Microsoft” pridėjo keletą nedidelių, bet išmanių elementų, pavyzdžiui, dėklą su magnetu naujajam rašikliui “Surface Pen 2” pritvirtinti ir naują žvilgsnio funkciją, kuri leidžia patikrinti laiką arba pamatyti pranešimus pažvelgus į tarpą, kuriame “Duo 2” ekranai jungiasi su vyriais. “Microsoft” galėjo lengvai praleisti žvilgsnio funkciją, nes kituose sulankstomuosiuose įrenginiuose tokios funkcijos nėra, tačiau dėl jos daug lengviau stebėti įvykius visiškai neatidarius “Duo 2”. Tai gali būti mano mėgstamiausias viso įrenginio patobulinimas.

“Duo 2” vis dar trūksta kelių dalykų, kuriuos norėčiau, kad “Microsoft” būtų įtraukusi, pavyzdžiui, belaidžio įkrovimo palaikymo ir tam tikro oficialaus atsparumo dulkėms ir vandeniui įvertinimo.

Tačiau dar svarbiau yra tai, kad net ir patobulinus visą “Surface Duo 2” aparatinę įrangą, naujausio “Microsoft” telefono su dviem ekranais sėkmė vis tiek priklausys nuo jo programinės įrangos. “Duo 2” pristatomas su iš anksto įdiegta “Android 11”, o tai yra gera pradžia, tačiau kadangi mano išbandytuose įrenginiuose vis dar veikė išankstinė beta versija, dar neaišku, kaip gerai “Microsoft” pavyko ištaisyti kai kurias klaidas, su kuriomis žmonės susidūrė originale. Tai buvo įvairios klaidos – nuo bendro vangumo ir kartais kylančių sunkumų perkeliant programėles ir failus iš vieno ekrano į kitą iki “vaiduoklių”, dėl kurių kai kurių programėlių elementai likdavo ekrane net ir uždarius programėlę.

Tokios bendrovės kaip “Samsung” galėtų daug ko pasimokyti iš kai kurių “Microsoft” sukurtų gestų ir funkcijų, skirtų programoms perkelti ir valdyti “Duo” ekranuose. Tačiau “Duo 2” yra antrasis “Microsoft” bandymas sukurti dviejų ekranų įrenginius, todėl žmonės bus itin kritiški (ir teisingai), jei “Duo 2” programinėje įrangoje vis dar bus daug trūkumų ar klaidų. Tačiau atrodo, kad “Duo 2” turi reikiamų specifikacijų, kad galėtų tinkamai konkuruoti su tokiais telefonais kaip “Galaxy Z Fold 3”, ir tikėkimės, kad po metų kūrimo “Duo” programinė įranga taip pat žengė didžiulį žingsnį į priekį.