Powered by Wetter2.com

Muzika

May 17, 2024

Kiddo.lt

РУССКИЙ ВОЕННЫЙ КОРАБЛЬ, ИДИ НАХУЙ

“Jūsų “iPhone” neina miegoti kartu su jumis” – sukrečiantis eksperimentas atskleidė, kiek duomenų jūsų “iPhone” dalijasi net su Rusija… Laimei, su “Android” viskas dar blogiau

“iPhone” yra labai saugūs prietaisai, nes “Apple” puikiai suderino tiek patį prietaisą, tiek “App Store” parduotuvę. Tačiau naujausioje ataskaitoje teigiama, kad jie gali būti šiek tiek mažiau saugūs, nei manyta, nors vis dar lenkia “Android”.

“Cybernews” žurnalistė Ernesta Naprys penkias dienas stebėjo šviežią “iPhone” Vokietijoje, į kurį buvo įdiegta 100 populiariausių programų. Per tą laiką jis atliko 16 542 DNS užklausas. Tai iš esmės yra požymiai, kad įrenginys prieina prie serverių iš kitos pasaulio vietos. Per dieną jis vidutiniškai atlikdavo nuo 2711 iki 4178 užklausų, o kiekvieną dieną maždaug nuo 757 iki 1865 užklausų buvo smarkiai išaugusios. Tačiau jis vis tiek ir toliau jungėsi prie serverių neveikimo metu ir naudotojui miegant. Naprys praneša: “Jūsų “iPhone” neina miegoti kartu su jumis – jis šurmuliuoja aktyvumu, pasiekdamas jūsų duomenis ir jutiklius”.

Nors dauguma užklausų yra gana standartinės: “Apple” sudaro 60 % visų užklausų, “Google” – 12 %, o “Microsoft” – 4 %, kiekvieną dieną į Rusiją per internetinę prekyvietę “Alibaba” buvo siunčiama po vieną užklausą. Nepaisant to, kad yra daugybė kiniškų programėlių, tokių kaip “Temu”, “TikTok”, “Wish” ir “Aliexpress”, į Kinijos serverius nebuvo pateikta nė viena užklausa. Net “TikTok” patronuojančioji bendrovė “Bytedance” turi užsienio domeną, į kurį buvo kreipiamasi vietoj jos.

Naprys praneša: “Palyginti eksperimentą su “Android”, “iPhone” užklausų skaičius nedraugiškoms šalims yra mažas”.

Kaip atrodo “Android”?

“Cybernews” ataskaitoje nurodoma, kad “Android” vos per tris dienas 39 kartus susisiekė su Rusijos serveriais. Per trumpesnį laiką nei “iPhone” tyrime “Android” telefonas susisiekė 34 kartus daugiau. Be to, kontaktai buvo užmegzti keistomis valandomis, dažnai vėlai vakare arba anksti ryte. Su serveriais Kinijoje buvo susisiekta 15 kartų, t. y. daug daugiau nei 0 kartų, kai su jais susisiekė “Cybernews iPhone”.

Šioje ataskaitoje apie “Android” “Naprys” teigia, kad daugelis “Android” programėlių prašo “per daug pavojingų leidimų”, patikslindamas, kad kai kuriose reikia visiškai pašalinti arba išjungti programėlę, kad tuos leidimus būtų galima atšaukti. Kadangi “iPhone” ataskaita pagrįsta Vokietijos “App Store”, gali būti, kad šios saugumo problemos gali dar labiau paaštrėti, kai ES vartotojams bus suteikta prieiga prie trečiųjų šalių programėlių prekyviečių.