Powered by Wetter2.com

Muzika

May 17, 2024

Kiddo.lt

РУССКИЙ ВОЕННЫЙ КОРАБЛЬ, ИДИ НАХУЙ

Android 12

“Android 12” yra 2021 m. “Google Android” operacinės sistemos atnaujinimas, paremtas 2020 m. “Android 11”, kurios kai kuriuose telefonuose vis dar nėra. “Google” jį apibūdina kaip didžiausią dizaino pokytį “Android” istorijoje.

Android 12 išleidimo data

“Android 12” buvo paskelbta 2021 m. “Google IO 2021”, o dabar jau veikia pasirinktų įrenginių, įskaitant “Oppo”, “Nokia”, “OnePlus”, “Xiaomi”, ZTE, “Asus”, TCL ir “iQOO” telefonus, taip pat, žinoma, daugybę “Pixels”, beta versija.Galutinė užbaigta “Android 12” versija greičiausiai pasirodys rugsėjo arba spalio mėnesį, remiantis ankstesniais OS leidimais, nors pradžioje greičiausiai tik nedideliame skaičiuje telefonų, pavyzdžiui, “Google Pixel 5” ir “Google Pixel 4a”, kartu su būsimuoju “Google Pixel 6”, jei toks telefonas bus išleistas.

Nuo įrenginių gamintojų priklausys, ar “Android 12” bus įdiegta jūsų telefone, o tam dažnai prireikia kelių mėnesių, todėl nenustebkite, jei jūsų konkretus telefonas negaus “Android 12” iki 2022 m.

Android 12 atnaujintas UI

“Google” paskelbė apie naują “Android 12” skirtą “Material Design” kalbą, pavadintą “Material You”, kuria perkuriama visa operacinės sistemos vartotojo sąsaja.

Dabartinėje beta versijoje siūlomi apvalesni mygtukai, įvairesnės spalvos, sklandesnis judesys ir animacija ir dar daugiau.Bendrovė tai vadina spalvų išskyrimu, kai galite pasirinkti užsklandą, o sistema automatiškai pritaikys dominuojančias, papildančias ir geriausiai atrodančias jos spalvas likusiai naudotojo sąsajos daliai, įskaitant pranešimų šešėlį, užrakintą ekraną ir garsumo valdiklius.

Taigi šį kartą viskas daug labiau suvienodinta, ką “Google” norėjo pabrėžti. Anksčiau spalvų schema ir net šriftai atrodydavo nesuderinti, o čia viskas pertvarkyta taip, kad “Android 12” atrodytų kuo vieningiau.Ši pritaikoma tema iki metų pabaigos bus pritaikyta ir “Google” interneto programėlėms.

Taip pat pertvarkyti ir valdikliai, kurie šį kartą atrodo daug apvalesni. Dėl to, kad praėjusiais metais “iOS 14” pademonstravo valdiklius, logiška, kad “Android 12” šioje srityje taip pat bus pertvarkyta, o jų išvaizda atitiks jūsų pasirinktą spalvų ištrauką.Greitųjų nustatymų skydelis taip pat buvo pertvarkytas, į jį įtraukti “Google Pay” ir išmaniųjų namų valdikliai.

Android 12 privatumas ir saugumas

Šiais metais “Google” pasirūpino, kad privatumas būtų “Android 12” centre. Bendrovė pakartojo, kad privatumas šiais metais yra svarbiausias dalykas, įskaitant ir “Android 12″.”Android Private Compute Core” yra “Android 12” privatumo funkcijų variklis, užtikrinantis, kad programos ir telefonas laikytųsi jūsų įjungtų privatumo nustatymų.

Pirmiausia, naujasis privatumo skydelis suteikia bendrą vaizdą apie programėles, naudojančias telefono buvimo vietą, kamerą, kontaktus ir dar daugiau.

Tačiau malonus akcentas čia yra paprasta apžvalga skritulinės diagramos pavidalu, kurioje pateikiama informacija apie tai, kas buvo pasiekta programėlėmis per pastarąsias 24 valandas. Pranešimų centre taip pat yra greita prieiga, leidžianti išjungti bet kokias telefono funkcijas, kurias naudoja programa.

Pavyzdžiui, jei “Facebook” naudoja mikrofoną, o jūs naudojate kitą programą, šioje pranešimų centro dalyje bus aiškiai parodyta, kad “Facebook” naudoja mikrofoną. Paspaudę šią funkciją, išjungsite jo naudojimą “Facebook” ir, jei norite, kitoms programėlėms.

Be to, “Android 12” taip pat paprašys jūsų leidimo iš programos, kad galėtumėte naudoti telefono funkciją. Galite pasirinkti, ar leisti, kol veikia programa, tik vieną kartą, ar visai neleisti.Taip pat galite pasirinkti, kad kai kurioms programėlėms, pavyzdžiui, orų programėlėms, kurioms nebūtina tiksliai žinoti, kur esate, pateiktumėte tik apytikslę buvimo vietą.

Naudojant tokias funkcijas kaip “Live Caption”, “Now Playing” ir “Smart Reply”, visas garso ir kalbos apdorojimas vyksta jūsų prietaise, todėl duomenys niekur kitur nesiunčiami.Taip pat yra užrakinti aplankai, kuriais galima naudotis visose programėlėse ir kurie leidžia užrakinti konkretų aplanką piršto atspaudu.Taip pat yra galimybė atrakinti “Chromebook” naudojant telefoną. Panašiai kaip “Apple Watch” atrakinimo funkcija, skirta “Apple Mac” kompiuteriams, tereikės, kad jūsų “Android 12” išmanusis telefonas būtų šalia “Chromebook”, ir jis jus atves į pagrindinį ekraną.Galiausiai, naudojant programėlę, pavyzdžiui, kamerą, bus rodoma subtili vartotojo sąsajos užuomina, kad naudojamos tam tikros kameros funkcijos, panašiai kaip tai rodoma “Apple iOS 14”.

Kiti atnaujinimai

Laikant nuspaustą įjungimo mygtuką, dabar bus įjungtas “Google Assistant” – tai daug paprastesnis būdas prireikus iškviesti paslaugą užklausai pateikti.

Naujasis integruotas nuotolinio valdymo pultas taip pat tapo standartine “Android 12” versija, todėl jei turite televizorių su “Android” arba tiesiog “Chromecast”, galite naudoti telefoną mėgstamoms laidoms naršyti.

Be to, nauja funkcija, pavadinta “Automobilio raktas”, leidžia telefonu atrakinti suderinamą išmanųjį automobilį. Taip galėsite atrakinti, užrakinti ir net užvesti variklį naudodami išmanųjį telefoną.

Naudojama UWB (ultraplačiajuostė) technologija, o tai reiškia, kad galite prieiti prie automobilio ir jis atrakins, net neišimdami telefono.

Taip pat galėsite dalytis skaitmenine prieiga prie savo automobilio su kitais asmenimis – galėsite paskolinti savo automobilį draugui, neduodami jam fizinio rakto ir suteikdami jam galimybę naudotis automobiliu tam tikrą laiką.

Šiek tiek nusileisdama savo konkurentui, “Google” taip pat reklamuoja geresnį trečiųjų šalių programėlių parduotuvių palaikymą.

Taip pat iš naujo kuriama “Google” slaptažodžių tvarkyklė, kuri bus integruota į įvairias “Google” programėles ir įrenginius.

Be to, nuotraukų režimai palaikys naują formatą – AVIF, kuris žada panašų suspaudimą kaip JPEG, bet geresnę kokybę, kaip matyti iš pavyzdžių, kuriuos “Android” komanda pateikė (viršuje) internetinėje kūrėjų sesijoje. Atkreipkite dėmesį į debesų detalių skirtumą.

Be to, “Android 12” žada, kad jūsų prietaisas bus greitesnis ir jautresnis. “Google” teigia, kad iki 22 % sumažina procesoriaus laiką, reikalingą pagrindinėms sistemos paslaugoms teikti, ir iki 15 % sumažina sistemos serverio didelių branduolių naudojimą, o visa tai taip pat turėtų reikšti geresnį akumuliatoriaus veikimo laiką.

“Google” taip pat patvirtino, kad “Android 12” bus ruošiama taip, kad būtų patogesnė trečiųjų šalių programėlių parduotuvėms ir diegimo programoms, pvz., “Amazon App Store”, APKUpdater ir “Samsung Galaxy Apps”.

Šiuo metu trečiųjų šalių programėlių parduotuvėms reikia tiesioginių naudotojo leidimų tvarkyti ir atnaujinti programėles jų platformoje, tačiau panašu, kad šis pakeitimas leis trečiųjų šalių parduotuvėms tiesiogiai tvarkyti ir atnaujinti programėles.

Vis dėlto trečiųjų šalių programėlių parduotuvių kūrėjams šis procesas nebūtinai bus lengvas. Pirmiausia jie turės sutikti leisti naudoti šią funkciją, o parduotuvė taip pat turės turėti specialų leidimą “atnaujinti paketus be naudotojo veiksmų”. Todėl pirmiausia “Google” gali tekti atlikti tam tikrą patikrinimą.