Powered by Wetter2.com

Muzika

April 25, 2024

Kiddo.lt

РУССКИЙ ВОЕННЫЙ КОРАБЛЬ, ИДИ НАХУЙ

Patvirtintas “iPhone 14” (2022 m.): Išleidimo data, specifikacija, kaina ir viskas, ką reikia žinoti

“Apple” rugsėjo mėnesio renginyje “Far Out” ką tik paskelbė “iPhone 14” liniją. Nėra abejonių, kad tai yra kitas puikus “Apple” “iPhone”, ir yra daugybė dalykų, kurie gali patikti. Tačiau tiems, kurie laukė dar vieno “mini” dydžio telefono, teks nusivilti, nes “Apple” pašalino 5,4 colio “iPhone” iš linijos, nors “iPhone 13 mini” vis dar lieka prekyboje.

Štai viskas, ką reikia žinoti apie naująjį “iPhone 14”, kuris turėtų būti geriausias “iPhone”.

iPhone 14 modeliai ir dydžiai

“iPhone 14” bus 6,1 colio “iPhone 14” ir 6,7 colio “iPhone 14 Plus”. Allison Johnson iš “Apple” teigia, kad 6,1 colio ekrano dydis yra “tobulas telefono ekrano dydis”, todėl, deja, tiems, kuriems patinka mini dydis, tenka nusileisti. Didesnis ekrano dydis reiškia, kad ekrane rodoma daugiau informacijos ir vaizdų.

“iPhone 14” dizainas, spalvos ir ekranas

“iPhone 14” ir “iPhone 14 Plus” turi atnaujintą vidinę konstrukciją, kuri užtikrina geresnes šilumines charakteristikas, todėl naudojant neturėtų būti taip šilta ar karšta kaip ankstesniuose “iPhone”. “Super Retina XDR” ekranuose naudojama OLED technologija su iki 1200 nitų didžiausiu HDR ryškumu, 2 000 000:1 kontrasto santykiu ir “Dolby Vision” grafikos palaikymu.

Sugrįžta “Ceramic Shield” priekinis stiklas, kuris yra išskirtinis “Apple” “iPhone” įrenginiuose ir kurio nerasite jokiame kitame rinkoje esančiame išmaniajame telefone. Ceramic Shield apsaugo ekraną nuo įprastų išsiliejimų ir nelaimingų atsitikimų, susijusių su vandeniu ir dulkėmis.

Tačiau svarbu pažymėti, kad “iPhone 14” ir “iPhone 14 Plus” ir toliau turės išpjovą, kuri buvo nuo “iPhone X”, nors ji, atrodo, bus mažesnė nei pirmtakų.

iPhone 14 procesorius ir operatyvioji atmintis

“iPhone 14” ir toliau naudos “iPhone 13” linijoje esantį “A15 Bionic” lustą. Tai reiškia 6 branduolių procesorių su dviem didelio našumo branduoliais ir keturiais našumo branduoliais bei 16 branduolių Neural Engine. Jame taip pat yra 5 branduolių GPU, skirtas didelio našumo žaidimams ir grafikai, ir jis palaiko naująjį Photonic Engine. Atliekant visus šiuos veiksmus, “iPhone 14” linija vis tiek užtikrins įspūdingą visos dienos baterijos veikimo laiką, o “iPhone 14 Plus” baterija bus dar talpesnė nei standartinio “iPhone 14”.

iPhone 14 kamera

Nors “iPhone 14” ir “iPhone 14 Plus” vis dar turi 12 MP kamerų sistemą, abiejuose yra didesni jutikliai ir didesni pikseliai nei ankstesniuose “iPhone”, todėl tai vis dar yra patobulinimas (tik ne toks didelis kaip “iPhone 14 Pro”). Jame taip pat įdiegta nauja priekinė “TrueDepth” kameros sistema ir “Ultra Wide” objektyvas, taip pat pristatytas naujas “Photonic Engine”, gerokai pagerinantis silpno apšvietimo našumą.

Photonic Engine yra giliai integruotas į aparatinę ir programinę įrangą, todėl pagerina bendrą visų kamerų nuotraukų kokybę tiek vidutinio, tiek prasto apšvietimo sąlygomis. Tai reiškia, kad “Ultra Wide” fotoaparate – iki 2 kartų, “TrueDepth” fotoaparate – 2 kartus, o pagrindiniame plačiaekraniame fotoaparate – 2,5 karto. Dėl “Photonic Engine” pagerinta kokybė įmanoma, nes ankstyvesnėje vaizdo gavimo proceso stadijoje taikomos skaičiavimo fotografijos funkcijos, pavyzdžiui, “Deep Fusion”. Galutinis rezultatas turėtų būti neįtikėtinai detalus, išsaugotos subtilios tekstūros, geresnės spalvos ir išsaugota daugiau bendrų duomenų nuotraukoje.

Kai kurios naujos “iPhone 14” ir “iPhone 14 Plus” dvigubo objektyvo kameros sistemos specifikacijos apima didesnę ƒ/1,5 diafragmą ir 1,9 µm pikselius pagrindinėje plačiajuostėje kameroje. Tai pagerina visų nuotraukų apšvietimą ir pasižymi didesniu detalumu, judesio įšaldymu, mažesniu triukšmu ir greitesniu ekspozicijos laiku. Joje taip pat yra optinis vaizdo stabilizavimas. TrueDepth kamera turi ƒ/1,9 diafragmą, kad būtų geriau fiksuojamos nuotraukos ir vaizdo įrašai esant silpnam apšvietimui. Taip pat pirmą kartą yra automatinis fokusavimas.

Be to, “iPhone 14” ir “iPhone 14 Plus” nuo šiol turi naują veiksmo režimą, leidžiantį naudotojams fiksuoti neįtikėtinai sklandžius vaizdo įrašus, kurie automatiškai prisitaiko prie drebėjimo, judesio ir vibracijos. Patobulinta itin plataus diapazono kamera esant silpnam apšvietimui, o “True Tone” blykstė yra 10 % ryškesnė ir tolygesnė. Kino režimą dabar galima naudoti 4K 30 kadrų per sekundę greičiu ir 4K 24 kadrų per sekundę greičiu, taip pat yra “Dolby Vision HDR” ištisinis vaizdas.

iPhone 14 akumuliatorius

Apple tik nurodė, kad iPhone 14 baterija veiks “visą dieną”, tačiau tikslių skaičių nenurodė.

“iPhone 14” avarijos aptikimas ir avarinis SOS per palydovą

“Apple” į “iPhone 14” įtraukia naują saugos funkciją – avarijos aptikimą. Dėl naujo dviejų branduolių akcelerometro, kuris gali nustatyti iki 256Gs G jėgos matavimus, taip pat didelio dinaminio diapazono giroskopo, galima naudoti “Crash Detection”, panašiai kaip “Apple Watch Series 8” ir “Apple Watch SE 2”. Naudodamas “Crash Detection”, “iPhone” gali aptikti sunkią automobilio avariją, kai ji įvyksta, ir automatiškai paskambinti pagalbos tarnyboms, o tai ypač naudinga, jei naudotojas yra be sąmonės arba negali pasiekti savo “iPhone”. Naujasis akcelerometras ir giroskopas sukurti ant kitų esamų komponentų, pavyzdžiui, barometro, kuris dabar gali nustatyti slėgio pokyčius salone, GPS – greičio pokyčius, ir mikrofono, kuris gali atpažinti garsų triukšmą, susijusį su automobilių avarijomis.

Dabar “iPhone 14” ir “iPhone 14 Pro” turi palydovinį ryšį, tačiau tik pagalbos tarnyboms. Naudodamiesi palydovine avarinio iškvietimo sistema “Emergency SOS”, naudotojai gali susisiekti su pagalbos tarnybomis, net jei yra už mobiliojo ryšio ir “Wi-Fi” tinklų veikimo zonos ribų. Naudojant šią funkciją, “iPhone” pateiks naudotojui keletą klausimų, tada nurodys, kur danguje nukreipti “iPhone 14” arba “iPhone 14 Pro”, kad būtų galima prisijungti prie artimiausio palydovo. Pradiniai klausimai ir tolesni pranešimai taip pat perduodami netoliese esančiam pagalbos centrui, kuriame dirba “Apple” apmokyti specialistai, galintys naudotojo vardu išsikviesti pagalbą. Palydovinis ryšys taip pat gali būti naudojamas “Find My” funkcijai, kai nėra mobiliojo ryšio ar “Wi-Fi” signalo.

“Emergency SOS” per palydovą pradės veikti JAV ir Kanadoje 2022 m. lapkričio mėn., tačiau ši paslauga bus prenumeruojama. Tačiau įsigijus “iPhone 14”, paslauga bus galima naudotis dvejus metus.

iPhone 14 5G ir eSIM

iPhone 14 ir toliau naudos 5G, tačiau jame taip pat bus pereita prie eSIM. Tai reiškia, kad visuose JAV “iPhone” modeliuose nebeliks SIM kortelių dėklų, nes pereinama tik prie eSIM. Teoriškai tai turėtų palengvinti mobiliojo ryšio planų ir tiekėjų keitimą. Šiuo metu operatoriai ją naudoja tam, kad užrakintų jūsų įrenginį prie savo tinklo.

iPhone 14 kaina ir prieinamumas

iPhone 14 kaina prasideda nuo 799 JAV dolerių, o iPhone 14 Plus – nuo 899 JAV dolerių. Išankstiniai užsakymai prasideda rugsėjo 9 d., o viešas pristatymas įvyks rugsėjo 16 d.

Tačiau “iPhone 14 Plus” šiek tiek vėluos, o tikroji pristatymo data bus spalio 7 d.