Powered by Wetter2.com

Muzika

April 27, 2024

Kiddo.lt

РУССКИЙ ВОЕННЫЙ КОРАБЛЬ, ИДИ НАХУЙ

“Live Text” nebėra išskirtinai tik “Mac M1″ kompiuteriams, bet kas tai yra?

Naujausioje “macOS 12 Monterey” beta versijoje “Live Text” funkcija tapo prieinama “Mac” kompiuteriams, kuriuose veikia “Intel” aparatinė įranga ir “Apple” M1 lustas.

Naujausioje “Apple” “macOS” versijoje į “Mac” įdiegta daugiau patobulinimų, pavyzdžiui, “SharePlay” ir “Shortcuts”, kurie dar labiau pagerina darbo eigą. Ji remiasi praėjusių metų “macOS 11 Big Sur” pertvarkymu, tačiau taip pat siekia patobulinti, kaip naudojatės ir dalijatės savo turiniu, o tam pasitarnauja “Live Text”.

Nors buvo visuotinai pripažinta, kad tam tikros funkcijos bus įmanomos tik M1 “Mac” kompiuteriuose, “Apple”, regis, išklausė kai kurių “Intel” naudotojų maldas ir padarė “Live Text” prieinamą visiems.

Kas yra “Live Text”?

Peržiūrėdami dokumentą galite norėti pažymėti tekstą ir nukopijuoti jį į el. laišką ar net “Twitter” žinutę, bet kadangi tai yra paveikslėlis, teks jį perrašyti rankiniu būdu ir gaišti laiką.

Jei naudojate “iPhone” arba “iPad”, naudodami “Live Text” galite nufotografuoti, pavyzdžiui, meniu, ir “Live Text” leis nukopijuoti ir įklijuoti meniu tekstą į kitą programą.

Tai panašu į “Google Lens”, o dabar, kai ši funkcija bus prieinama “MacOS 12 Monterey” “Intel” versijoje, kuri turėtų pasirodyti 2021 m. pabaigoje, ji suteikia dar daugiau naudotojų galimybę lengvai kopijuoti ir įklijuoti tekstą iš vaizdo.

Pasak produktyvaus YouTuberio Rene Ritchie, “Apple” išgirdo prašymus ir savo ruožtu rado būdą, kaip “Live Text” veikti be M1 lusto.

https://twitter.com/reneritchie/status/1420075589617209349?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1420075589617209349%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.techradar.com%2Fuk%2Fnews%2Flive-text-is-no-longer-exclusive-to-m1-macs-but-what-is-it

“Intel Mac” kompiuteriai vis dar gyvi

“Apple” vis dar ketina išleisti naujus “Mac” kompiuterius su “Intel” lustais – bent jau kelerius ateinančius metus. Nors 2005 m. perėjimas prie “PowerPC” truko mažiau nei metus, panašu, kad šį kartą jis užtruks gerokai ilgiau, ypač dėl pandemijos, kuri vėluoja visoje pramonėje, įskaitant ir “Apple”.

Buvo netikėta, kad praėjus vos metams nuo perėjimo patvirtinimo jau matomos tik M1 “Mac” kompiuteriams būdingos funkcijos, tačiau toliau sklandant gandams, kad M1X “MacBook Pro” bus atidėtas iki šių metų spalio mėnesio, vartotojams smalsu sužinoti, ar į “Monterey” keliauja kitos išskirtinės funkcijos, apie kurias mes nežinome.

Po to, kai gegužės mėnesį mano 2013 m. “MacBook Air” galutinai išėjo iš rikiuotės, su užgniaužtu kvapu laukiu naujo “MacBook Pro”, ypač po gandų, kad kartu su palaipsniu “Touch Bar” atsisakymu grįžta HDMI ir SD kortelių lizdai.

Tačiau tiems, kurie vis dar patenkintai naudojasi “Intel Mac” kompiuteriais, džiugu, kad “Apple” imasi papildomų priemonių, kad “Live Text” veiktų šiuose kompiuteriuose, ir tai gali būti nedidelė užuomina, kad perėjimas prie “Apple Silicon” gali užtrukti šiek tiek ilgiau nei anksčiau paskelbta 2022 m. data.